, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτή είναι η πόλη με τα «χρυσά διαζύγια»!

590_217aee035b3200039092f0345fca9ee4

Η καλύτερη πόλη για να παντρευτεί κανείς είναι το Λας Βέγκας και η καλύτερη για να… χωρίσει το Λονδίνο, σύμφωνα τουλάχιστον με το σχετικό ανέκδοτο που κυκλοφορεί στις δικαστικές αίθουσες της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η φήμη αυτή του Λονδίνου οφείλεται στα δικαστήρια που προσφέρουν πιο γενναιόδωρους διακανονισμούς για τους συζύγους –καθώς και μία σχετικά γρήγορη απονομή δικαιοσύνης. Επίσης, ένας ακόμα σημαντικό λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι προτιμούν τα λονδρέζικα δικαστήρια για να βάλουν τέλος στον γάμο τους, είναι το μεγάλο περιθώριο ελευθερίας που έχουν οι δικαστές για να αποφασίζουν το ύψος των διατροφών σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με έρευνα της νομικής εταιρείας οικογενειακού δικαίου Ουίδερς.

Για να μπορέσει κάποιος να ζητήσει εκδίκαση του διαζυγίου του στο Λονδίνο, αρκεί να έχει ζήσει έναν χρόνο στη χώρα –αν πρόκειται για τον έναν από τους δύο συζύγους- ή έξι μήνες, αν πρόκειται και για τους δύο.

Αν και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τα «διεθνή» διαζύγια του Λονδίνου, εκτιμήσεις από το γραφείο της Αγιέσα Φαρντγκ, «της ντίβας των διαζυγίων», όπως είναι το παρατσούκλι της εξαιτίας των επιτυχιών της στον τομέα αυτόν, το 75% των πελατών σχετίζεται με το εξωτερικό.

 

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.