, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ενημερωτική συνάντηση για το ΦΟΔΣΑ Γεράνη-Βαρτζόπουλου…

Ενημερωτική συνάντηση είχαν στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας ο Πρόεδρος του φορέα και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας-Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης και ο πρώην Συντονιστής του Κυβερνητικού Έργου Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο κ. Γεράνης ενημέρωσε τον συντοπίτη του και υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ για τη Β΄ Θεσσαλονίκης Δ. Βαρτζόπουλο για τα έργα και την πορεία του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι εργάζεται για μια Περιφέρεια όπου με έξυπνες τεχνολογίες θα μειώνει τα απορρίμματα ως και 50%! (μέχρι το 2020) Επίσης θα αυξήσει δραστικά τα επίπεδα ανακύκλωσης και ανάκτησης υλικών, θα προωθήσει πρακτικές επαναχρησιμοποίησης και επισκευών, με την ενεργό και συστηματική συμμετοχή των κατοίκων της.

Ο κ. Βαρτζόπουλος συνεχάρη τον κ Γεράνη γιατί στην ολιγόμηνη θητεία του στο ΦΟΔΣΑ, κατάφερε να λειτουργήσει τον Πρώτο Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Ελλάδα, γεγονός ιδιαιτέρως αισιόδοξο και ελπιδοφόρο για ολόκληρη τη Β. Ελλάδα και τα αυτοδιοικητικά της στελέχη.
Πρόσθεσε δε: ” Γνωρίζω πόσο μεθοδικός και ικανός είναι ο Γεράνης γιατί τον έζησα και ως Δήμαρχο Χορτιάτη. Αποδεικνύει περίτρανα ότι η Αυτοδιοίκηση έχει στελέχη ικανά και αξιόπιστα, γεγονός που του το αναγνώρισαν επανειλημμένως συνάδελφοι του αλλά και δημότες”

Ο κ Γεράνης από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον κ Βαρτζόπουλο σημείωσε ότι «Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί υπόθεση έντονου δημόσιου ενδιαφέροντος και άπτεται των θεμελιωδών αγαθών του περιβάλλοντος της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών, είναι δεδομένο λοιπόν τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των ενδιαφερόντων μας και πολύ σύντομα θα είναι στην πρώτη γραμμή των ενδιαφερόντων όλης της κοινωνίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.