, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ποιος ανέλαβε χρέη… πρύτανη στο ΑΠΘ

apth-aristoteleio-panepistimio-thessalonikis

Χρέη πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα εκλογική διαδικασία, ο Θεόδωρος Λαόπουλος, πρώτος τη τάξει αναπληρωτής πρύτανης, υπεύθυνος Έρευνας και Συντονισμού και αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Σε έγγραφο του υπουργείου Παιδείας και σε απάντηση σχετικού εγγράφου του ΑΠΘ επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 17 του άρθ. 8 του ν. 4009/11, “ο πρύτανης ορίζει, για την υποβοήθηση του έργου του, καθηγητές πρώτης βαθμίδας ή αναπληρωτές καθηγητές του ιδρύματος ως αναπληρωτές πρύτανη, στους οποίους μεταβιβάζει συγκεκριμένες αρμοδιότητές του, με απόφασή του που εγκρίνεται από το Συμβούλιο”, καθώς και ότι “με την απόφαση ορισμού των αναπληρωτών πρύτανη καθορίζεται η σειρά με την οποία αναπληρώνουν τον πρύτανη αν απουσιάζει, κωλύεται ή ελλείπει για οποιονδήποτε λόγο”, ενώ “ο αριθμός των αναπληρωτών πρύτανη καθορίζεται στον Οργανισμό του ιδρύματος”.

Στο πλαίσιο αυτό, το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας καταλήγει ότι “όταν ο Πρύτανης ελλείπει για οποιονδήποτε λόγο, έχει εφαρμογή η προαναφερόμενη διάταξη”.

Από την πλευρά του ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι, «ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΠΡΥΤΑΝΗ ΣΤΟ ΑΠΘ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να σώσει το νόμο Διαμαντοπούλου ο οποίος κατέρρευσε μετά την ακύρωση των πρυτανικών εκλογών στο ΑΠΘ από το ΣτΕ, καταργεί την ακαδημαϊκή αυτοδιοίκηση και διορίζει πρύτανη στο ΑΠΘ, τον αναπληρωτή πρύτανη που διόρισε ο πρύτανης του οποίου η εκλογή ακυρώθηκε. Ο διορίσας του διορίσαντος…

Ο πλήρης ευτελισμός των θεσμών».

 

#Tags: ΑΠΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.