, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δείτε ποια φάρμακα ”σκοτώνουν” το σεξ!

2f897a433304af45e1585b06f4717233.w600.h340.z1
Μπορεί τα χάπια του έρωτα να υπόσχονται καλύτερες αποδόσεις στο σεξ αλλά είναι δυνατόν  κάποια φάρμακα που  λαμβάνονται για άλλες παθήσεις  να ρίχνουν” τη λίμπιντο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες σε πολλές περιπτώσεις ανδρών και γυναικών που αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα συνήθως δεν ενοχοποιείται μόνο η εμφάνιση μιας ή περισσοτέρων παθήσεων, αλλά η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων. 
Ποια όμως είναι εκείνα τα φάρμακα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες που επηρεάζουν τη σεξουαλική λειτουργία;
Αντισυλληπτικά χάπια
Σύμφωνα με νέα έρευνα οι γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά δισκία, είχαν  μειωμένη σεξουαλική ορμή. Έτσι όταν μια γυναίκα διαπιστώσει το πρόβλημα, είναι σημαντικό να συζητήσει με τον ιατρό της την αλλαγή της αγωγής,
Aντιυπερτασικά φάρμακα
Έχει βρεθεί πως ορισμένα αντιυπερτασικά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, και πρόωρης  εκσπερμάτισης στους άνδρες. Από την άλλη  στις γυναίκες τα φάρμακα αυτά ευθύνονται για προκλησει κολπικής ξηρότητας, υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας, καθώς και δυσκολία στην επίτευξη οργασμού.
Μπορεί λοιπόν κανείς να συζητήσει με τον θεράποντα ιατρό του την αλλαγή του τύπου, ώστε να αναζητηθεί το φάρμακο που θα ελέγξει την αρτηριακή πίεση, χωρίς να έχει επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή.
Φάρμακα για τον έλεγχο της  χοληστερόλης
‘Έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα φάρμακα που συνταγογραφούνται συχνά για τον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία. Παράλληλα, είναι πιθανό να ευθύνονται για τη δυσκολία επίτευξης οργασμού, τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες.
Αντικαταθλιπτικά
Ορισμένα φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους ενοχοποιούνται για την εμφάνιση προβλημάτων στυτικής λειτουργίας και πρόωρης εκσπερμάτιση στους μισούς άνδρες που τα λαμβάνουν.
 Ο  θεράπων ιατρός λοιπόν μπορεί να συστήσει είτε χαμηλότερη δόση, είτε αλλαγή της αγωγής, είτε τη χρησιμοποίηση μη φαρμακευτικών εναλλακτικών για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους.
Aντισταμινικά 
Η πλειοψηφία αγνοεί ότι τα κοινά αντισταμινικά αντισταμινικά που κυκλοφορούν στα φαρμακεία μπορεί να ανακουφίζουν από τα βασανιστικά  συμπτώματα, της αλλεργίας αλλά και των διαφόρων κρυολογημάτων αλλά όπως φαίνεται , επηρεάζουν την ερωτική ζωή.
Η λύση εδώ φαίνεται να είναι πολύ απλή και σχετίζεται με το χρόνο λήψης της αγωγής.
Η δράση των περισσότερων αντισταμινικών δε διαρκεί 24 ώρες και κατά συνέπεια οι παρενέργειες τους δεν μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Ιδιαίτερα στους νέους και υγιείς άνδρες η δραστική ουσία συνήθως δεν υπάρχει στον οργανισμό 8 ώρες μετά τη λήψη του φαρμάκου.
Οι ειδικοί επίσης τονίζουν ότι μικρές δόσεις υπάρχουν και σε πολλά φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του βήχα και του απλού κρυολογήματος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.