, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Με συνθήματα… “αλλαγής” ο Γ. Παπανδρέου στην Κοζάνη! (ΦΩΤΟ)

papandreou-kozani14Αποστολή στην Κοζάνη: Βαγγέλης Στολάκης/Σοφία Δρακοπούλου

Το σύνθημα “Γιώργο μαζί για την αλλαγή” αντηχούσε στο εκθεσιακό κέντρο των Κοίλων Κοζάνης όπου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποιεί ομιλία με τίτλο “Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή”, εκδήλωση που οργανώθηκε από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου.

«Προσωπικά πάντα προτίμησα τον δύσκολο δρόμο. Αν στον δύσκολο δρόμο έκανα λάθη – προσπάθησα πάντα να μείνω πιστός σε αυτόν. Έχω μάθει να φωνάζω αυτά που πιστεύω. Και να παλεύω για αυτά, για να γίνουν πράξη οι αξίες μας, σήμερα. Επιμένω μέχρι κεραίας στις δημοσιοποιημένες ξεκάθαρες θέσεις μου».

Ομιλία με αρκετό νόημα πραγματοποίησε στην Κοζάνη ο Γιώργος Παπανδρέου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου». Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε νε εννοηθεί ότι σχεδιάζει να επανέλθει δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό με δικό του κόμμα, όπως φημολογείται εδώ και αρκετό καιρό.

«Από παντού έρχεται το ίδιο μήνυμα: Όλοι αναζητάμε μια νέα αρχή. Όλοι διψάμε και ελπίζουμε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναγέννηση της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την εκλογή ΠτΔ, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι έχει τη δική του πρόταση η οποία ζητά:

-Να καταστεί άμεσα δυνατή, η συγκρότηση μιας κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει:

-Να στηρίζεται σε ξεκάθαρο προγραμματικό πλαίσιο, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, με σαφές δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο.

-Να επιδιώξει στοιχειώδη συνεννόηση οικοδόμησης διαπραγματευτικού πλαισίου για την αξιολόγηση των δεσμεύσεων της χώρα έναντι των εταίρων της.

-Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση – προτείνω και διεθνή διάσκεψη με πρωτοβουλία μας – για την οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους.

-Να προχωρήσει σε ουσιαστική, προοδευτική, ιστορικής σημασίας Συνταγματική Αναθεώρηση.

-Να αξιοποιήσει τον θεσμό του δημοψηφίσματος, δηλαδή, τη δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος ο πολίτη, για την προώθηση μεγάλων θεσμικών τομών στη χώρα

-Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την έξοδο από το Μνημόνιο και την ασφαλή μετάβαση στην «επόμενη μέρα».

Τα… παραλειπόμενα

Όπως φαίνεται μάλιστα στις φωτογραφίες του karfitsa.gr, έχει ναυλωθεί και πούλμαν το οποίο μετέφερε υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη.

Στην μακεδονική πόλη για να ακούσουν την ομιλία Παπανδρέου βρέθηκαν οι πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, ο πρώην πρόεδρος τη Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Τελίδης, η Δήμητρα Αγκαθίδου, η Μαρία Παυλίδου και ο πρώην βουλευτής του νομού Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης.papandreou-kozani16papandreou-kozani12c papandreou-kozani13

papandreou-kozani3 papandreou-kozani2papandreou-kozani4papandreou-kozani6papandreou-kozani5papandreou-kozani9papandreou-kozani8papandreou-kozani7papandreou-kozani11papandreou-kozani1jpg

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.