, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σαμαράς-Βενιζέλος σε αντίθετες τροχιές

αρχείο λήψης (1)

Απολύτως αντίθετες τροχιές φαίνεται ότι επιλέγουν μετά την πρώτη ψηφοφορία ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευαγγ. Βενιζέλος, με τον πρώτο να επιμένει ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις για συναινετικές λύσεις και τον δεύτερο να εντείνει τις πιέσεις για το αντίθετο.

Το κλίμα αυτό πυροδοτήθηκε σήμερα περαιτέρω μετά τους όρους για να ψηφίσει τον Στ. Δήμα στις επόμενες ψηφοφορίες που έθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σηφουνάκης, δηλώνοντας ότι δεν ψηφίζει για Πρόεδρο αν δεν λάβουν πρωτοβουλίες  Σαμαράς-Βενιζέλος.  Να υπάρξει συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τώρα ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται αποφασισμένος να κορυφώσει τις πιέσεις προκειμένου να γίνει αποδεκτή η πρόταση του, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, την αξιοποίηση της δίμηνης παράτασης προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση στην επόμενη φάση, την έναρξη της συζήτησης για το χρέος, να μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας για τον χρόνο των εκλογών, όταν ολοκληρωθεί με ασφάλεια το πλαίσιο αυτό  για τη χώρα, και να γίνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.