, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σ.Τσιτουρίδης “O Γ. Συμπιλίδης να κριθεί από το λαό”!

Οι εκλογές δεν είναι… ανωμαλία, λέει σε συνέντευξη του στην έντυπη karfitsa o τέως υπουργός επι κυβερνήσεων Καραμανλή. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Μελίνα Καραπαναγιωτίδου μιλάει για Σαμαρά, Δήμα και… Συμπιλίδη! Όπως ειναι γνωστό, ο κ Τσιτουρίδης υπήρξε… “βίαια” πολέμιος της Πολιτικής Άνοιξης και του γιατρού του ΘΕΑΓΕΙΝΟΥ Γιώργου Συμπιλίδη. Σήμερα, όμως, προτρέπει τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ να τον συμπεριλάβει στους υποψηφίους βουλευτές για να κριθεί από το λαό, γεγονός που έκανε για τον ίδιο ο Κώστας Καραμανλής!

“Με κίνδυνο να παρεξηγηθώ θα σας πω ότι νομιμοποιούμαι πολιτικά να απαντήσω στο ερώτημα σας (για την υποψηφιότητα Συμπιλίδη). Το 1993 συγκρούστηκα με τον κ. Σαμαρά. Το εγχείρημα του, στέρησε την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η δε δική μου σύγκρουση ήταν πολιτική και… «βίαιη»! Ο κύριος Σαμαράς επαναπροσδιόρισε την στάση του, στήριξε τη ΝΔ από το 2000 ενεργά, έδωσε αγώνες για αυτήν και αναδείχθηκε … αρχηγό της, επειδή του έδωσε αυτή τη δυνατότητα -και καλά έκανε- ο Κ. Καραμανλής. Την ίδια δυνατότητα, θα πρέπει να δώσει ο κ Σαμαράς στον κ Συμπιλίδη.Το να χτυπούμε το «σαμάρι» , ύστερα από 20 χρόνια, είναι πολιτική υποκρισία! Όποιοι διαφωνούν (υπουργοί, βουλευτές κ.α) ας απαντήσουν στο ερώτημα, γιατί οι ίδιοι… αποδέχθηκαν ρόλους και διορισμούς από τον κ Σαμαρα…”!

Μεταξύ άλλων λέει επίσης ότι “Είμαστε σε ένα δρόμο αναστάτωσης και ανησυχίας! Πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι, θα πρέπει να μην υπονομεύουμε οι μεν και οι δεν την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος . Τα νούμερα δεν βγαίνουν! Απαιτούνται άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες και δεσμεύσεις, διαφορετικές από τα “man to man” στα τηλέφωνα και στους διαδρόμους! Σε κάθε περίπτωση, στις Δημοκρατίες, οι εκλογές δεν είναι… «ανωμαλία»! Θα ήθελα να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, το βρίσκω δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Πρέπει να δοθεί χρόνο στην παρούσα κυβέρνηση. Εάν η κυβέρνηση κερδίσει χρόνο με την εκλογή του πρόεδρου της Δημοκρατίας, να μπορέσει αμέσως μετά, να επαναπροσδιορίσει την πορεία της…”

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η συνέντευξη στην έντυπη KARFITSA

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.