, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σοκ με τις… 700 φοροαπαλλαγές που θέλει να καταργήσει η Τρόικα!

Στην ίδια γραμμή με το επιτελείο Τόμσεν βρίσκεται και ο διοικητής της Tράπεζας της Eλλάδας Γ. Στουρνάρας! Στην ενδιάμεση έκθεση της TτE για την ελληνική οικονομία επισημαίνει ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η σκοπιμότητα τους!

Στο στόχαστρο της τρόικας βρίσκονται συνολικά… 700 φοροαπαλλαγές που «γλίτωσαν» από το μεγάλο «μαχαίρι» που μπήκε τα τελευταία πέντε χρόνια, με την τύχη τους ωστόσο να βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με τις ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Kαι αυτό γιατί η τρόικα απαιτεί μεν την κατάργηση μεγάλου αριθμού από τις 700 φοροαπαλλαγές, που συνολικά κοστίζουν 3,6 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ η Aθήνα επιθυμεί στην παρούσα φάση να αποφύγει νέες υπέρμετρες φοροεπιβαρύνσεις.

Όπως γράφει σήμερα η “Ημερησία”, παρά τις μεγάλες περικοπές που έγιναν από το 2010 κυρίως στις βασικές φοροαπαλλαγές των φυσικών προσώπων (εκπτώσεις φόρου για ιατρικά έξοδα, στεγαστικά δάνεια, δίδακτρα, ενοίκια), η τρόικα θεωρεί ότι ακόμη υπάρχουν πάρα πολλές που προκαλούν σημαντικές απώλειες εσόδων.

Στην ίδια γραμμή βρίσκεται και ο διοικητής της Tράπεζας της Eλλάδας Γ. Στουρνάρας, ο οποίος στην ενδιάμεση έκθεση της TτE για την ελληνική οικονομία επισημαίνει ότι «θα πρέπει να επανεξεταστεί η σκοπιμότητα ύπαρξης εκείνων των εξαιρέσεων από τις γενικές διατάξεις άμεσης και έμμεσης φορολογίας οι οποίες δεν δικαιολογούνται με κριτήρια κοινωνικά ή και αναπτυξιακά».

#Tags: ΔΝΤ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.