, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Καιρός των Χριστουγέννων

kairos2

Φωτογραφία: Σάββας Αυγητίδης

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη χώρα μας την περίοδο των Χριστουγέννων με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, εξασθενημένους ανέμους και άφθονη ηλιοφάνεια.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη 24/12 Παραμονή Χριστουγέννων, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στα δυτικά τους 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 βαθμούς Κελσίου. Το πρωί όμως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Την Πέμπτη 25/12 ανήμερα των Χριστουγέννων θα διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους ισχυροί, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή 26/12 θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και προς το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Οι θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές αλλά πτώση κατά 3-4 βαθμούς στις μέγιστες τιμές της.

Αναφορικά με την περαιτέρω προοπτική του καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από το Σάββατο 27/12, αναμένεται γενικευμένη μεταβολή με βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά αλλά και ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

#Tags: Καιρός

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.