, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτή είναι η τακτική της ΝΔ ενόψει εκλογών

samaras-maksimoy
«Εκλογές χωρίς σκληρά διλήμματα και φόβο στην συγκυρία που είμαστε δεν γίνονται» έλεγε στέλεχος του επιτελείου της ΝΔ περιγράφοντας την στρατηγική που θα ακολουθήσει η ηγεσία μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Απέναντι στο βασικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι «ελπίδα και μέλλον», η ΝΔ αντιπαραθέτει το δικό της που βασίζεται στην «ευθύνη και την αλήθεια». Το επιτελείο της ΝΔ θα επιχειρήσει στο τέλος να επικρατήσει το δίλημμα «σταθερότητα και παραμονή στην Ευρώπη ή περιπέτεια και έξοδος από το ευρώ». Πρώτος στόχος του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στις πιο κρίσιμες όπως λέει ο ίδιος εκλογές για την χώρα είναι η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για την κυβέρνηση και τη ΝΔ και η δημιουργία αισιοδοξίας στον κομματικό του μηχανισμό ότι η «ανατροπή είναι εφικτή». Ο χρόνος όπως παραδέχονται οι άνθρωποι του επιτελείου είναι περιορισμένος για να αλλάξει η παράσταση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τον πρώτο λόγο στην σύντομη προεκλογική περίοδο θα έχει ο κ. Αντώνης Σαμαράς με περιοδείες, συνεντεύξεις και προβολή του από την διαφημιστική καμπάνια του κόμματος καθώς θεωρείται ότι προηγείται σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον προσωπικό του αντίπαλο. «Παρά την αγανάκτηση που υπάρχει ο κόσμος εξακολουθεί να εμπιστεύεται περισσότερο τη ΝΔ, οι δημοσκοπήσεις δείχουν ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ ήδη μειώνεται» λέει στις ομιλίες του ο πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «με τα όσα λέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του πιστωτικού γεγονότος και εάν υλοποιήσει τα όσα υπόσχεται θα οδηγήσει την χώρα στην χρεωκοπία και στην έξοδο από το ευρώ». Οι επιτελείς του λένε ότι οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος εμπιστεύεται περισσότερο τον Αντώνη Σαμαρά για την έξοδο της χώρας από τη κρίση και για τον χειρισμό των θεμάτων της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής.
Στο πλαίσιο αυτό είναι αναμενόμενο ότι θα αξιοποιήσουν την ανασφάλεια που δημιουργεί η αναθεωρητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλοντας τους κινδύνους που συνεπάγεται η πολιτική του και αναδεικνύοντας τις αντιφάσεις στον λόγο των κορυφαίων στελεχών του. Όπως έδειξε ο κ. Σαμαράς με την δήλωσή του την παραμονή της πρωτοχρονιάς έξω από το Μαξίμου -«ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την χώρα σε χρεωκοπία»-η επίθεση θα είναι καθημερινή και σε όλα τα επίπεδα. Στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου όπως και της Συγγρού παρακολουθούν όλες τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας απαντήσεις.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να αρχίσουν οι περιοδείες του κ. Σαμαρά από την Θεσσαλία. Προβλέπονται κλειστές συγκεντρώσεις αφού ούτε η εποχή αλλά ούτε ο καιρός επιτρέπουν ανοιχτές συγκεντρώσεις. Σταδιακά θα δίνονται στην δημοσιότητα και τα ψηφοδέλτια του κόμματος που στις περισσότερες περιοχές είναι έτοιμα με τελευταίο το Επικρατείας. Το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού πάντως αναγνωρίζει ότι η μεγάλη υστέρηση του κόμματος είναι στο λεκανοπέδιο και στα αστικά κέντρα ενώ στην περιφέρεια το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρότερο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.