, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στον αέρα οι εκλογές:Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Τ.Α

ekloges
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε συνεδρίασή της, σήμερα, μετά και την συνάντηση που είχε, χθες, με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών, Μιχάλη Θεοχαρίδη, αποφάσισε την απεργία – αποχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κάθε διαδικασία για την προετοιμασία, διεξαγωγή και μεταφορά των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Αιτία – σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας – «ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η άρνησή της να βρει λύση και να καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση – φιλοδώρημα για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου 2014, αλλά σε ορισμένους Δήμους και για τις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012».
Επισημαίνεται, επίσης, ότι λόγω του ότι, πολλοί Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού δεν έχουν φορολογική ενημερότητα ή έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο, τα ποσά που αφορούν στην εκλογική αποζημίωση παρακρατούνται από τις Υ.Δ.Ε. και δεν αποδίδονται στους Ο.Τ.Α., για χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόμενους.
Υπενθυμίζεται, ότι η εκλογική αποζημίωση, που είχε ορισθεί για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014, για τους εργαζομένους στους Δήμους ήταν 223 Ευρώ, μικτά, όταν η εκλογική αποζημίωση για το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν, από 2.850 Ευρώ έως και 3.350 Ευρώ, για το προσωπικό των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων 2.500 Ευρώ, για το προσωπικό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων 500 Ευρώ και για το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Απασχολούμενων 450 Ευρώ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.