, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η… 11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας φέρει τη σφραγίδα της Αλ Κάιντα»

 
ImageHandler
H Γαλλία δέχτηκε ένα από τα πιο ισχυρά τρομοκρατικά κτυπήματα των τελευταίων πενήντα ετών, υποστηρίζει ο κορυφαίος Γάλλος εγκληματολόγος, Αλέν Μπάουερ, επισημαίνοντας πως οι δύο ομηρίες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γαλλία, δείχνουν πως φέρουν την σφραγίδα της Αλ Κάιντα.
«Η τρομοκρατική επίθεση στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo είναι η πιο αιματηρή στη χώρα από το 1961. Οι δύο ομηρίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν πολλές ομοιότητες με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σκόρπισαν το φόβο και το θάνατο στις ΗΠΑ, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001», επισημαίνει ο Γάλλος εγκληματολόγος και προσθέτει: «Αυτή τη στιγμή έχουμε περάσει από την υπερτρομοκρατία στην εντατική τρομοκρατία».
Ο Μπάουερ εξηγεί πως, από το 2003 πολλοί ειδικοί που ασχολούνται με τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως είναι η Αλ Κάιντα, έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου δηλώνοντας πως οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν στις επιθέσεις τους έχουν εξελιχθεί. «Αυτό δείχνει και ο τρόπος με τον οποίο επιτίθενται οι δράστες αυτή τη στιγμή στο Παρίσι. Ωστόσο, και οι επιθέσεις του 2001 στις ΗΠΑ αλλά και αυτές στο Παρίσι έχουν τις ίδιες κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις: Φόβο, πανικό, τρόμο και αίμα. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη γαλλική πρωτεύουσα δείχνουν ξεκάθαρα πως, πρωταρχικός στόχος των τρομοκρατών είναι να σοκάρουν τον πλανήτη, όπως συνέβη και το 2001 στις ΗΠΑ. Δεν μπορούμε βεβαίως σε καμία περίπτωση να συγκρίνουμε τον τραγικό απολογισμό των δύο επιθέσεων. Στην μία περίπτωση, είχαμε τρεις χιλιάδες νεκρούς ενώ στην άλλη, μέχρι στιγμής, έχουμε δεκάδες. Ανεξάρτητα, πάντως, από τον αριθμό των νεκρών, ένα είναι σίγουρο: Πως ό,τι έγινε σήμερα στην Πόλη του Φωτός φέρει τη σφραγίδα της Αλ Κάιντα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.