, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Πολυεθνική εταιρία απέλυσε σαράντα εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη!

ekth-ktirio
Την απόφαση πολυεθνικής εταιρίας φαρμάκων να απολύσει σαράντα εργαζόμενους καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. “Αδιαφορώντας για τις συνέπειες της τακτικής της και δίχως καμία διαβούλευση ως όφειλε με τους εργαζόμενους, ανακοίνωσε στους 40 συναδέλφους πως οδηγούνται στην ανεργία” αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:
“Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει την αντεργατική τακτική της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας ASTRA ZENECA η οποία προχώρησε σε αιφνιδιαστικές απολύσεις 40 εργαζομένων!
Δεν πέρασε ένας χρόνος από τις 80 απολύσεις εργαζομένων στην ASTRA ZENECA  και η εταιρεία “ξαναχτυπά” με τον πιο καταστροφικό τρόπο. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες της τακτικής της και δίχως καμία διαβούλευση ως όφειλε με τους εργαζόμενους, ανακοίνωσε στους 40 συναδέλφους πως οδηγούνται στην ανεργία.
Το Ε.Κ.Θ. εκφράζει τη στήριξη του στους απολυμένους συναδέλφους και στέκεται δίπλα στο Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Β. Ελλάδος και στους αγώνες που πραγματοποιεί συντονισμένα μαζί με όλα τα Σωματεία του χώρου.
Παράλληλα καλούμε την εταιρεία ASTRA ZENECA να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ όλες τις απολύσεις, διαφορετικά θα βρει απέναντι της το σύνολο των εργαζομένων που έχει αγανακτήσει με τις άδικες, αντεργατικές και καταστροφικές πολιτικές των μεγάλων εταιρειών του κλάδου”

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.