, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ο πολίτης πρέπει να κλείσει τα αυτιά του στις “σειρήνες” του ΣΥΡΙΖΑ»

daikoudis
Την αμέριστη στήριξή του στους αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης εκφράζει με συνέντευξή του στην «Κ» ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Δαϊκούδης. Ο πρώην δήμαρχος Χαλκηδόνας άφησε πίσω του το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και έβαλε πλώρη για τη Βουλή υποστηρίζοντας ωστόσο ότι ουδέποτε υπήρξε επαγγελματίας πολιτικός. «Δεν με διακατέχει δίψα για «καρέκλες», αλλά πιστεύω ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας, οφείλω να βάλω κι εγώ πλάτη για την πατρίδα μου. Θα ήθελα αύριο να κοιτάξω στα μάτια τα δυο αγόρια μου και να τους πως ότι την κρίσιμη στιγμή δήλωσα «παρών»», λέει χαρακτηριστικά.
Συνέντευξη στη Χρύσα Κυριακού
Γιατί τελικά να ψηφίσει ο πολίτης Νέα Δημοκρατία και να μην επιλέξει μια νέα πρόταση όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ;
Πρώτα πρώτα θα περιμέναμε να ακούσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντ’ αυτού ακούσαμε ευχές και γενικόλογες διακηρύξεις του τύπου: «Θα μειώσουμε το δημόσιο χρέος», χωρίς καμία ένδειξη του πως θα γίνουν πράξη όλες αυτές οι ανεδαφικές εξαγγελίες. Ακόμα, και αυτές οι κατ’ ευφημισμό «προτάσεις» του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άγνωστο από ποια… συνιστώσα θα υλοποιηθούν, όταν η πολυγλωσσία είναι το κύριο χαρακτηριστικό στο κόμμα του κυρίου Τσίπρα. Από την άλλη πλευρά, εμείς, η Νέα Δημοκρατία, επιλέξαμε την αλήθεια, δείξαμε δείγμα γραφής τα τελευταία χρόνια και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, οδηγήσαμε το καράβι της χώρας δίπλα στο ασφαλές λιμάνι. Για να αποκτήσουμε όμως ασφάλεια και σιγουριά, πρέπει ο πολίτης να κλείσει τα αυτιά του στις «σειρήνες» της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ ή στη διάθεση του να τιμωρήσει συνολικά το πολιτικό σύστημα. Ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία έχει τεκμηριωμένο σχέδιο, όχι μόνο για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, αλλά και για την ανάπτυξη της Ελλάδας, με την επιστροφή της σε μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Πως θα επιτευχθεί αυτή η ανάπτυξη την οποία ευαγγελίζεσθε, όταν η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη;
Απόρροια μιας εξοντωτικής οικονομικής κρίσης, η ανεργία «χτυπά» πολύ σκληρά τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα τις τάξεις των νέων ανθρώπων. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν είναι ελεύθερος ο άνθρωπος όταν δεν εργάζεται. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη δημιουργία 770.000 θέσεων εργασίας έως το 2021. Προτάσεις με χρηματοδότηση από συγκεκριμένα προγράμματα, με σχέδιο αύξηση της απασχόλησης σε συγκεκριμένους τομείς, όπως είναι η αγροτική ανάπτυξη, ο τουρισμός, βιομηχανία της ενέργειας και οι μεταφορές. Εμείς δεν υποσχόμαστε ότι θα διογκώσουμε και πάλι τον δημόσιο τομέα, με τη δημιουργία για παράδειγμα μιας νέας «Ολυμπιακής», όπως ο κ. Τσίπρας. Αλλά μέσα από μεταρρυθμίσεις, μείωση της γραφειοκρατίας και προσέλκυση επενδύσεων.
Η Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης είναι μια δύσκολη εκλογική περιφέρεια με αστικούς, ημιαστικούς και αγροτικούς πληθυσμούς. Τι έχετε να πείτε στους κατοίκους της;
Ζω σε μια πόλη όπως είναι τα Κουφάλια, που περικλείεται από μια αγροτική περιοχή και δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχω λοιπόν ο ίδιος πολύ καλή γνώση των ιδιαιτεροτήτων του νομού Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, μέσα από την πρόσφατη ιδιότητα του δημάρχου Χαλκηδόνος πάλεψα μαζί με τους κατοίκους, ενάντια στη γραφειοκρατία του Δημοσίου και στις στρεβλώσεις του Καλλικράτη. Γνωρίζω λοιπόν πολύ καλά τα προβλήματα και του κρατικού μηχανισμού, αλλά και της καθημερινότητας του πολίτη. Εκτιμώ ότι μπορώ να προσφέρω πολλά στο κοινό καλό και γι’ αυτό επέλεξα να κατέλθω στην κεντρική πολιτική σκηνή, ζητώντας την ψήφο των συμπολιτών μου. Ούτε επαγγελματίας πολιτικός είμαι, ούτε με διακατέχει δίψα για «καρέκλες», αλλά πιστεύω ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας, οφείλω να βάλω κι εγώ πλάτη για την πατρίδα μου. Θα ήθελα αύριο να κοιτάξω στα μάτια τα δυο αγόρια μου και να τους πως ότι την κρίσιμη στιγμή δήλωσα «παρών».
Υπάρχει σχέδιο;        
Στο νομό Θεσσαλονίκης, οφείλουμε καταρχήν να στηρίξουμε τους αγρότες που μοχθούν σε όλη την έκταση του και να συνεχίσουμε ιδιαίτερα τη στήριξη των νέων αγροτών, όπως πράττουμε με επιτυχία τα τελευταία δυο χρόνια. Με επιδοτήσεις νέων αγροτικών επιχειρήσεων, με φοροαπαλλαγές και διασφάλιση ποιοτικών και εξαγώγιμων αγροτικών ελληνικών προϊόντων. Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε το πολύτιμο τουριστικό εισόδημα, είτε για τις παράκτιες τουριστικές περιοχές, είτε για τα ορεινά καταφύγια, είτε για συγκεκριμένες μορφές τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός, ο οικοτουρισμός κλπ. Η διασφάλιση της σταθερά ανοδικής οικονομικής πορείας αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για την επανέναρξη ενός γενναίου προγράμματος δημοσίων επ3ενδύσεων, για την υλοποίηση μικρών και μεγάλων τοπικών έργων στο νομό Θεσσαλονίκης. Τέλος, μόνο η προέλκυση επενδύσεων με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μπορεί να φέρει νέες θέσεις εργασίας στις αστικές περιοχές της Β’ Θεσσαλονίκης, αναπτύσσοντας παράλληλα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτές είναι οι συνταγές, που προϋποθέτουν όμως οικονομική σταθερότητα, ώστε ταυτοχρόνως να επιδείξουμε την απαιτούμενη κοινωνική μέριμνα και για τους συνταξιούχους, που στήριξαν αυτή τη δύσκολη περίοδο το στήριγμα κάθε ελληνικής οικογένειας.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, είναι υποψήφιος και στη Β’ Θεσσαλονίκης. Ποιο είναι το σχόλιο σας;
Είναι τιμή για τη Θεσσαλονίκη, η συμμετοχή του πρωθυπουργού στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Δεν είναι μόνο μια συμβολική παρουσία, που αντικατοπτρίζει την πρόθεση του να ενισχύσει όλα εκείνα τα λαϊκά στρώματα που βρίσκονται κι εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων. Παράλληλα, συμβολίζει το ενδιαφέρον του για τα εθνικά θέματα, σε μια περιοχή με ιδιαίτερη παράδοση πατριωτισμού. Θυμίζω ακόμα, ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει και ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς με τη Θεσσαλονίκη. Παππούς του ήταν ο Θεσσαλονικιός βουλευτής, Αλέξανδρος Ζάννας και προγιαγιά του η Πηνελόπη Δέλτα που με την πέννα της και τα «Μυστικά του Βάλτου» εξύμνησε τον Μακεδονικό Αγώνα.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.