, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Eκλογές με… πλημμύρες στην Ξάνθη

xanthi
Με προβλήματα από τη μεγάλη νεροποντή «ξύπνησε» η Ξάνθη ανήμερα των εκλογών.
Η παρατεταμένη βροχόπτωση κατά τις νυχτερινές ώρες προκάλεσε αρκετά προβλήματα, κυρίως, στην πεδινή περιοχή.
Η κυκλοφορία διεκόπη προσωρινά στην Εθνική Οδό Ξάνθης-Αβδήρων στο ύψος του ΑΞΙΟΝ.
Παράλληλα, μεγάλοι όγκοι νερού δημιούργησαν προβλήματα στην κίνηση και στην περιφερειακό Αβάτου-Ν. Κεσσάνης, στο ύψος της Μάνδρας.
Από τα ξημερώματα της Κυριακής έχει επέμβει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας ΑΜΘ σε συνεργασία με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τις υπόλοιπες αρχές για την επίλυση των προβλημάτων. Η Πυροσβεστική έχει κληθεί εξάλλου σε αρκετές περιπτώσεις άντλησης υδάτων από σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες, με τα σοβαρότερα προβλήματα να σημειώνονται σε Άβδηρα, Μυρωδάτο, Κουτσό ενώ υπήρξαν κάποιες λίγες περιπτώσεις υπογείων μέσα στην πόλη της Ξάνθης.
Τέλος, από την βροχή έχουν προκληθεί κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του ορεινού όγκου, όπως αναφέρει η Περιφέρεια, χωρίς ωστόσο να διεκόπη η κυκλοφορία σε κάποιοι σημείο του οδικού δικτύου.
Aπό την έντονη βροχόπτωση και τις πλημμύρες δυσχεραίνεται η εκλογική διαδικασία χωρίς πάντως να έχει ληφθεί κάποια απόφαση ενώ οι προγνώσεις για τον καιρό ανησυχούν καθώς προβλέπονται καταιγίδες μέχρι το βράδυ.
 
Πηγή: Xanthipress.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.