, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

To karfitsa.gr κατεβαίνει τη μεγαλύτερη πίστα του Καϊμάκτσαλαν! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Της Έλενας Καραβασίλη
Φωτορεπορτάζ- ΒΙΝΤΕΟ Σάββας Αυγητίδης
Κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, τόσο για την ποιότητα του χιονιού του όσο και για τη μεγάλη διάρκεια λειτουργίας του. Η… Αράχοβα της Β. Ελλάδος, όπως χαρακτηρίζουν πολλοί το Καϊμάκτσαλαν, βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του όρους Βόρας, που είναι το τρίτο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Oι πίστες του αναπτύσσονται σε υψόμετρο 2.050 έως 2.524 μέτρων. Λειτουργούν 14 πίστες, συνολικού μήκους 11.000 μέτρων, δύο πίστες αγώνων, με ηλεκτρονικό χρονόμετρο, πέντε πίστες δύσκολες, τρεις εύκολες και ισάριθμες για τους λιλιπούτειους φίλους του χιονιού.
Όπως αναφέρει στο karfitsa.gr ο ιδιοκτήτης Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, «ο υψηλότερος εναέριος αναβατήρας φτάνει τα 2.480μ. και ο μικρότερος τα 2.050 μ., διαθέτουμε το πιο ψηλό σημείο για σκι στην Ελλάδα». Όπως λέει ο ίδιος, το χιονοδρομικό επισκέπτεται κάθε χρόνο κόσμος από όλα τα μέρη της Ελλάδας, με τους περισσότερους επισκέπτες να είναι μόνιμοι κάτοικοι νησιών και παραθαλάσσιων περιοχών. «Είναι πάρα πολύ κοντά ο Άγιος Αθανάσιος, η Έδεσσα και τα Λουτρά Πόζαρ που προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία σε όποιον τα επισκέπτεται. Πέρυσι είχαμε πολλούς επισκέπτες από τη Σερβία και τα Σκόπια», υπογραμμίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Μπορεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι καιρικές συνθήκες να μη βοήθησαν στην ομαλή λειτουργία του Καϊμάκτσαλάν, καθώς έμεινε κλειστό για ορισμένες μέρες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, όμως πλέον η ποσότητα και η ποιότητα του χιονιού καθώς και η ένταση των αέρηδων, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για να απολαύσουν οι λάτρεις του σκι τις… ατελείωτες καταβάσεις. «Παρότι η κίνηση ήταν μειωμένη το περασμένο Σαββατοκύριακο- εξαιτίας των εκλογών- παρόλα αυτά πήγαμε καλά. Είχαμε 400 κάρτες το Σάββατο, άλλες τόσες την Κυριακή και περίπου 1.500 επισκέπτες. Όλες οι πίστες πλέον έχουν φυσικό χιόνι και λειτουργούν κανονικά, με τη χιονόπτωση να είναι ακριβώς στα επίπεδα που θέλουμε. Δε δουλεύουμε καθόλου τεχνητό χιόνι», σημειώνει στο karfitsa.gr ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Αυστηροί κανόνες
Το Καϊμάκτσαλαν, είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα, με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας στις πίστες, οι οποίοι σε περίπτωση που δεν τηρούνται, απαγορεύεται ρητά η κατάβαση στους αθλητές. «Υπάρχει ένα σχοινί που πρέπει να δένεται στο πόδι του αθλητή που κάνει snowboard, ούτως ώστε αν φύγει η σανίδα να μην αποτελέσει κίνδυνο για τη ζωή των υπολοίπων που βρίσκονται στις πίστες. Με το βάρος που έχει, αν φύγει η από μεγάλο ύψος και με ταχύτητα μπορεί να αποβεί μοιραία», τονίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Το karfitsa.gr και ο φωτογράφος Σάββας Αυγητίδης, φόρεσε τη σανίδα του snowboard και κατέβηκε την κεντρική πίστα του Καϊμάκτσαλαν (Σαραντόβρυση), συνολικού μήκους περίπου 2.220 μέτρων, η οποία είναι μπλε στο μεγαλύτερο τμήμα της και είναι προσβάσιμη από τον εναέριο αναβατήρα. Απολαύστε τη διαδρομή…
φωτο Σάββας Αυγητίδης
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.