, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Αργεντινή «διαλύει» την Υπηρεσία Πληροφοριών

Fernandez de Kirchner speaks during a ceremony in Buenos Aires

Η Κριστίνα Κίρχνερ, με αφορμή το θάνατο του εισαγγελέα Αλμπέρτο Νίσμα, ανακοίνωσε τη διάλυση της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Η πρόεδρος της Αργεντινής οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση όταν πληροφορήθηκε πως πιθανότατα πίσω από το θάνατό του βρίσκονταν πράκτορες της Υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα, ο Νίσμαν ερευνούσε την υπόθεση της επίθεσης στην εβραϊκή κοινότητα Άμια στο Μπουένος Άιρες το 1994, όπου βρήκαν το θάνατο 85 άνθρωποι, από το 2004. Μια μέρα πριν καταθέσει στοιχεία σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Κογκρέσου βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του.
Μάλιστα, στο χέρι του κρατούσε όπλο και ο θάνατός του θεωρήθηκε αυτοκτονία, κάτι που δεν πίστεψε ούτε ο κόσμος αλλά ούτε και η ίδια η Κριστίνα Κίρχνερ, η οποία το δήλωσε και δημόσια. Οι πληροφορίες ήθελαν τον Νίσμαν να είχε σκοπό να καταθέσει και εναντίον της προέδρου, θεωρώντας ότι έκρυψε τότε στοιχεία πως πίσω από την επίθεση ήταν το Ιράν. Η υπηρεσία πληροφοριών θα αντικατασταθεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.