, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ομπάμα προς Τσίπρα: Είμαι έτοιμος να σε βοηθήσω

obama-tsipras

Μία θερμή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, είχε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με πρωτοβουλία του πρώτου ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή του.
Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ο Μπάρακ Ομπάμα είπε στον Ελληνα Πρωθυπουργό ότι η Ευρώπη πρέπει να φύγει από τη λιτότητα και να ξεκινήσουν προγράμματα με στόχο την ανόρθωση της οικονομίας της γηραιάς ηπείρου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Αμερικανός Πρόεδρος υποσχέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα υπάρξει άμεση συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας και μάλιστα προσδιόρισε ότι αυτό θα γίνει σε επίπεδο υπουργών οικονομικών των δύο χωρών.
Συνέστησε δε στον κ. Τσίπρα να ξεκουραστεί μετά την επίπονη προεκλογική προσπάθεια, για να μην ασπρίσουν τα μαλλιά του, όπως έγινε με τα δικά του, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να απαντά ότι είναι δύσκολο αφού υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις μπροστά.
Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το τηλεφώνημα Μπαράκ Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, μίλησε (τηλεφωνικά) με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σήμερα (χθες) «για να τον συγχαρεί για την πρόσφατη εκλογική του νίκη» αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο Πρόεδρος σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως παλαιά φίλη και σύμμαχος (χώρα), προσβλέπει να συνεργαστεί στενά με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει στο δρόμο της μακροπρόθεσμης ευημερίας. Οι δύο ηγέτες εξέτασαν επίσης τη στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τα θέματα της ευρωπαϊκής ασφάλειας και της αντιτρομοκρατίας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.