, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η μάχη του… καλύτερου γραφείου στη Βουλή!

voulh-edrana1
Πριν τις εκλογές είχαμε τις προεκλογικές επιθέσεις των κομμάτων, μετά τις εκλογές όμως… νέα μάχη ξεκίνησε!
Ο λόγος για τη μάχη του… καλύτερου γραφείου! Μάλιστα, καλά διαβάσατε! Οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις άλλαξαν και επομένως θα υπάρξουν και αλλαγές στα γραφεία των προέδρων των κομμάτων, των πρώην πρωθυπουργών και των πρώην προέδρων της Βουλής, στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου.
Από τη μια, ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει δυο γραφεία στη Βουλή, ένα ως πρώην πρωθυπουργός και ένα ως πρόεδρος της ΝΔ.
Από την άλλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, λόγω συγκυβέρνησης, διέθετε γραφείο κοντά σε αυτό του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται ότι κέρδισε τη… μάχη και μετακόμισε στο γραφείο του γενικού διευθυντή της Βουλής στο ισόγειο, που βρίσκεται πολύ κοντά στην αίθουσα της Ολομέλειας αλλά και των κοινοβουλευτικών συντακτών.
Γραφείο, όμως, στη Βουλή ζητά και ο Γιώργος Παπανδρέου (του οποίου το γραφείο βρισκόταν εκτός του Μεγάρου του Κοινοβουλίου), ένα αίτημα το οποίο μάλλον φαίνεται ότι θα ικανοποιηθεί καθώς ο όρος που έθεσε ο Απόστολος Κακλαμάνης στην πρόταση που του έγινε να εγκαταλείψει το κεντρικό κτίριο της Βουλής και να μεταφερθεί σε αυτό επί της οδού Αμαλίας, ήταν το μέχρι τώρα δικό του γραφείο στη Βουλή που βρίσκεται στο ισόγειο, απέναντι από την αίθουσα της Ολομέλειας, να πααραχωρηθεί στον Γιώργο Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κακλαμάνης έθεσε αυτό το αίτημα για ιστορικούς λόγους καθώς το συγκεκριμένο γραφείο ανήκε παλαιότερα στον παππού του, Γιώργο Παπανδρέου, τον Γέρο της Δημοκρατίας.
Το συγκεκριμένο γραφείο θεωρείται προνομιακό, καθώς είναι στο ισόγειο, είναι ευρύχωρο, σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο στην Ολομέλεια και δίπλα από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών. Επίσης, έχει τη δική του ιστορία, καθώς αποτελούσε το κοινοβουλευτικό στρατηγείο του Γεωργίου Παπανδρέου, του Ιωάννη Αλευρά και του Ανδρέα Παπανδρέου.
Εντωμεταξύ στα γραφεία της Βουλής στην οδό Σέκερη θα μετακομίσει, όπως  όλα δείχνουν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας. Ο κ. Πολύδωρας δέχθηκε να εγκαταλείψει το γραφείο του στη Βουλή καθώς αυτό στη Σέκερη, είναι πολύ μεγαλύτερο. Στο γραφείο του στη Βουλή, πάντως, όπως όλα δείχνουν θα μετακομίσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, πάντως, χθες το πρωί πάντως στο γραφείο του κ. Πολύδωρα υπήρξε ένταση, όταν ο γνωστός εικαστικός κ. Μετζικώφ, υπεύθυνος για τη διαμόρφωση και τη διακόσμηση των γραφείων της Βουλής μπήκε στο γραφείο του πρώην προέδρου για να ελέγξει το χώρο και ζήτησε να κατεβεί ένας συγκεκριμένος πίνακας με τη φράση «ο παππούλης πρέπει να κατεβεί από τον τοίχο». Οι συγκεκριμένη φράση εξόργισε τους συνεργάτες του κ. Πολύδωρα καθώς «ο παππούλης» ήταν ένας από τους προγόνους του κ. Πολύδωρα, οπλαρχηγούς του 1821.
Τέλος, όσον αφορά τους πρώην πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Κώστα Σημίτη, μέχρι στιγμής, φαίνεται να αρνούνται να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους στη Βουλή.
Πηγή: paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.