, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το «έξυπνο» στρώμα που σου φτιάχνει… καφέ όταν ξυπνάς!

ImageHandler (3)
 
Τις ιδανικές συνθήκες ύπνου εξασφαλίζει το «έξυπνο» στρώμα- και όχι μόνο. Μπορεί να ανάβει τα φώτα του σπιτιού αλλά και να μας φτιάχνει καφέ μόλις ξυπνάμε.
Το κάλυμμα στρώματος «Luna» παρακολουθεί και τον τρόπο με τον οποίο κοιμόμαστε ενώ συνδέεται στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού ώστε να ελέγχει τις οικιακές συσκευές, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Independent». Το «έξυπνο» στρώμα καταλαβαίνει πότε ξυπνάμε και πότε κοιμόμαστε καταγράφοντας την θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος.
Μπορεί επίσης να ζεσταίνει πιο πολύ τις γυναίκες, οι οποίες συνήθως κρυώνουν περισσότερο από τους άνδρες.
Έχει επίσης ενσωματωμένο μικρόφωνο το οποίο θα αποδεικνύει  αν ο ύπνος μας είναι ήσυχος ή αν ροχαλίζουμε. Οι αισθητήρες του θα παρακολουθούν τους παλμούς της καρδιάς και τον ρυθμό της αναπνοής μας όλη την νύχτα.
«Δημιουργήσαμε το κάλυμμα ως απάντηση στο «κενό» που είχε το ταχέως αναπτυσσόμενο «έξυπνο σπίτι». Τα πάντα γύρω μας γίνονται όλο και πιο έξυπνα, εκτός από το κρεβάτι μας.
Από την αρχή, λοιπόν, θέλαμε το «Luna» να ενσωματωθεί στη ζωή μας και να προωθήσει έναν πιο υγιή – πιο παραγωγικό τρόπο ζωής και όχι να νιώσουμε πως πρέπει να το “ενεργοποιήσουμε”», λέει ο Ματέο Φραντσεσέτι, ένας από τους δημιουργούς του στρώματος Luna.
Για τα πράγματα που κάνει εκτός… κρεβατιού , όταν συνδέεται με το Wi-Fi του σπιτιού, η «Luna»  συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες κατασκευής εφαρμογών όπως, Nest, Lockitron, Beep, Emberlight και IFTTT προσφέροντας υπηρεσίες που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί.
Η τιμή του καλύμματος για το στρώμα (διαθέσιμο σε μεγάλο και king size μέγεθος) ανέρχεται στα 179 δολάρια και θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Οκτώβρη ενώ οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.