, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Δεν θα συναινέσουμε στο… ξεπούλημα της Μακεδονίας»

xoulidou
Μπορεί το όνομά της να έπεσε στο τραπέζι αλλά τελικά η Σταυρούλα Ξουλίδου των ΑΝΕΛ δεν πήρε θέση υφυπουργού. Η ίδια βέβαια δηλώνει ευχαριστημένη που οι συμπολίτες της στη Β’  Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όπως λέει, αναγνώρισαν το έργο της και την τίμησαν για 2η φορά με την ψήφο τους. Η βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλά επίσης για τις δημοσκοπήσεις που ήθελαν το κόμμα της εκτός Βουλής, τις καταγγελίες της για επιχείρηση χρηματισμού της αλλά και τις «κόκκινες» γραμμές που έχει θέσει το κόμμα της αναφορικά με τα εθνικά θέματα, το μη διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος και το μεταναστευτικό.
Συνέντευξη στη Χρύσα Κυριακού
Προεκλογικά οι περισσότερες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι εκτός Βουλής. Την περασμένη Κυριακή όμως οι εν λόγω δημοσκοπήσεις διαψεύστηκαν και μάλιστα το κόμμα σας παίζει πλέον σημαντικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση και τη νέα Βουλή. Τι να περιμένουμε από τη συγκυβέρνηση αυτή;
Οι στημένες δημοσκοπήσεις ήταν ένα ακόμα μέσο που χρησιμοποίησε το σύστημα για να χτυπήσει τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Το είχαμε καταγγείλει προεκλογικά αλλά δυστυχώς  τα συστημικά ΜΜΕ «σφύριζαν αδιάφορα» και συνέχιζαν το ίδιο παιχνίδι. Εμείς πραγματικά παλέψαμε σκληρά, παρά τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δεχτήκαμε, και ευχαριστούμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν και μας επιβράβευσαν με τη ψήφο τους για τη σταθερή μας στάση. Ζητήσαμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να μην φοβηθούν από την τρομολαγνεία του κου Σαμαρά και να μας δώσουν τη δύναμη να γίνουμε οι ρυθμιστές στη νέα μέρα και οι εγγυητές της ενότητας του ελληνικού λαού. Αυτό υποσχεθήκαμε κι αυτό θα πράξουμε συμμετέχοντας σ’ αυτή την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.
Σε ποιο σημείο βρίσκεται η δικαστική έρευνα που ξεκίνησε με αφορμή τις καταγγελίες σας για επιχείρηση χρηματισμού σας μέσω facebook;
Όλο αυτό το διάστημα δεν έχει υπάρξει καμιά απολύτως εξέλιξη σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση που θεωρώ ότι έκρινε τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος δεν έχει προσέλθει να καταθέσει στον εισαγγελέα παρά μόνο έστειλε ένα υπόμνημα. Αναμένω ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν ταχύτατα και θα χυθεί άπλετο φως.
Ενοχληθήκατε που τελικά δεν υπουργοποιηθήκατε;
Ξέρετε πολύ καλά ότι σε τέτοιες περιπτώσεις τα σενάρια και η «ονοματολογία» φουντώνουν. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη που οι συμπολίτες μου στη Β’  Περιφέρεια Θεσσαλονίκης αναγνώρισαν το έργο μου, με τίμησαν για 2η φορά με την ψήφο τους και μου εμπιστεύτηκαν το δύσκολο έργο να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή.
Αλήθεια πόσο καιρό θα μπορέσετε να συνυπάρξετε με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι δεν υπάρχει μακεδονικό ζήτημα; Η ονομασία της πΓΔΜ είναι για εσάς κόκκινη γραμμή; Υπάρχει περίπτωση να «πέσει» η κυβέρνηση για αυτό το λόγο;
Εμείς έχουμε διατυπώσει ρητά και κατηγορηματικά και δια στόματος του προέδρου μας, Πάνου Καμμένου, ότι δεν διαπραγματευόμαστε τις κόκκινες γραμμές μας που αφορούν στα εθνικά θέματα, στο μη διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος, στο μεταναστευτικό. Έχουμε αποδείξει όλο αυτό το διάστημα ότι ό,τι λέμε ισχύει για πάντα. Είναι σαφές ότι για μας το όνομα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν πρόκειται να συναινέσουμε ποτέ στο ξεπούλημά του.
Θα ψηφίσετε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας; Δεν σας ενοχλεί που και αυτός προέρχεται από το χώρο της ΝΔ; Γιατί δεν ψηφίσατε τον Σταύρο Δήμα;  
Όσον αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα συγκληθεί η κοινοβουλευτική μας ομάδα και θα αποφασίσει. Για την υποψηφιότητα του κου Σταύρου Δήμα ήταν ξεκάθαρο πως δεν υπήρχε περίπτωση οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να δώσουν «φιλί ζωής» στην απερχόμενη κυβέρνηση –όποιος κι αν ήταν ο υποψήφιος-, ώστε να συνεχίσει την καταστροφική της πολιτική.
Η σημερινή συγκυβέρνηση θα εξαντλήσει πιστεύετε την τετραετία;
Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς και κάνει κακό να ανοίγει μια τέτοια συζήτηση για μια κυβέρνηση 3 μόλις ημερών με νωπή την εντολή του ελληνικού λαού. Πάντως, η εξάντληση της τετραετίας εξαρτάται από την εφαρμογή ή όχι των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Και σ’ αυτόν τον τομέα, τα πρώτα δείγματα της νεοσυσταθείσας κυβέρνησης είναι θετικά.
Τι να περιμένουν οι ψηφοφόροι σας στη Β’ Θεσσαλονίκης;
Όλοι οι συμπολίτες μου στη Β’  περιφέρεια Θεσσαλονίκης  -και όχι μόνο όσοι με στήριξαν με τη ψήφο τους- να είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσω τον αγώνα μου μέσα στη Βουλή με καθαρότητα, σύνεση και μαχητικότητα. Δεν λύγισα τότε παρά τη λάσπη και τις επιθέσεις που δέχτηκα, δεν θα λυγίσω και τώρα. Γνωρίζω τα προβλήματα και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για την επίλυσή τους. Στόχος μου είναι να συμβάλλω στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Ποια είναι τα προβλήματα της περιφέρειάς σας και ποια από αυτά δεν λύσατε στην προηγούμενη Βουλή;
Δυστυχώς η Β’  Θεσσαλονίκης είναι μια περιφέρεια με πολλά προβλήματα που μέχρι σήμερα είχε γνωρίσει την αδιαφορία των κυβερνώντων. Η ανεργία -κυρίως των νέων-, η φυγή των εργοστασίων και των βιοτεχνιών στις γειτονικές χώρες, τα περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως η λίμνη Κορώνεια και ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, η έλλειψη πολιτικής για την αγροτική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η ελλιπής αστυνόμευση  είναι μερικά από τα σοβαρά θέματα που πλήττουν την περιφέρεια και την κρατούν μακριά από την ανάπτυξη. Για τα θέματα αυτά είχα κάνει σημαντικές παρεμβάσεις στη διάρκεια της πρώτης μου θητείας αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι οι κυβερνώντες κώφευαν, οι Υπουργοί δεν ερχόταν καν να απαντήσουν στη Βουλή. Με την πίεση που ασκήθηκε πιστεύω ότι καταφέραμε αρκετά αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.  Θα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε τον αγώνα γι’ αυτά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Μάλιστα ο κ. Κουράκης επανέλαβε τον «φόρο των Χριστιανών». Θα συναινέσετε;
Σας απάντησα ήδη ότι οι σχέσεις εκκλησίας κράτους είναι μια από τις κόκκινες γραμμές μας, οι οποίες είναι για μας αδιαπραγμάτευτες.

#Tags: ΑΝΕΛ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.