, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κοινές δηλώσεις Τσίπρα- Αναστασιάδη από την Κύπρο

tsipras-anastasiadis
Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφτασε νωρίς το πρωί με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου τον υποδέχτηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης.
Αμέσως μετά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση που διήρκεσε μια ολόκληρη ώρα, ενώ λίγο μετά τις 11 ξεκίνησε η συζήτηση των δύο αντιπροσωπειών.
Στο σύντομο διάλογο πριν τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Νίκο Αναστασιάδη: «Είναι το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό γίνεται στην Κύπρο. Η παρουσία μου εδώ συμβολίζει ότι ο αγώνας σας για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό αποτελεί προτεραιότητα για μας. Ο ελληνισμός πρέπει να αποκτήσει δυναμική για να διεκδικήσει τα δίκια του».
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως αποτελεί τιμή η παρουσία του στη Κύπρο, ιδιαιτέρως καθώς πρόκειται για την επίσκεψη  ενός πρωθυπουργού με νωπή και ισχυρή εντολή. Πιστεύω, τόνισε, ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών θα επιβεβαιωθεί η συναντίληψη και το πνεύμα συνεργασίας».
tsipras- anastasiadis
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΔΩ 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.