, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κόντρες, ίντριγκες, συντροφικά "μαχαιρώματα" και… πρωτοβουλίες στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης!

pasok-thema
του Βαγγέλη Στολάκη
Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου στο ΠΑΣΟΚ, τόσο κεντρικά όσο και τοπικά ξεκίνησαν τα… «συντροφικά» μαχαιρώματα. Ήδη η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στη Χαριλάου Τρικούπη ξεκίνησε από τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δήλωσε νέτα σκέτα πως δεν επιθυμεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, με τους επίδοξους… «μνηστήρες» της θέσης του προέδρου να οργανώνονται προκειμένου να είναι έτοιμοι όταν οι φίλοι και τα μέλη κληθούν να ψηφίσουν στην εσωκομματική κάλπη.
Για τη θέση του προέδρου έχουν ακουστεί ονόματα όπως της Φώφης Γεννηματά, του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλοι υποψήφιοι… υποψήφιοι πρόεδροι στο δρόμο προς το συνέδριο του ερχόμενου Μαΐου. Πάντως, ο κ. Βενιζέλος σε χτεσινοβραδινή του συνέντευξη δεν έκανε σαφή τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί προκειμένου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.
Σε τοπικό επίπεδο τα πράγματα αρχίζουν να… κινούνται, ενώ οι καλά γνωρίζοντες προεξοφλούν πως όσο πλησιάζουμε στο συνέδριο τα πράγματα θα… «αγριεύουν».
Χθες το βράδυ σε μια κίνηση ματ ο πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Αντώνης Σαουλίδης έστειλε επιστολή στον γραμματέα του οργάνου και συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας, Χρόνη Μακρίδη με την οποία του ζητά τη σύγκλιση Νομαρχιακής Συνέλευσης προκειμένου, αφ’ ενός να αποτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και αφετέρου να καθοριστεί ο τρόπος… προετοιμασίας του συνεδρίου σε επίπεδο Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα η επιστολή του κ. Σαουλίδη είχε ως εξής:
«Σύντροφε Γραμματέα,
Στις 25 Ιανουαρίου δώσαμε από κοινού τη μάχη της ευθύνης, θέτοντας στην κρίση των πολιτών το πολιτικό μας πρόγραμμα. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα των εκλογών βρίσκει το χώρο μας συρρικνωμένο και τις εκλογικές του επιδόσεις αναντίστοιχες της ιστορίας του.
Είμαι σίγουρος πως και εσύ, όπως τα χιλιάδες μέλη, οι φίλοι και οι υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης, μοιράζεσαι την ίδια αγωνία για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ αλλά και του τόπου. 
Σου ζητώ, λοιπόν, την άμεση σύγκλιση της Νομαρχιακής ολομέλειας, όχι για να ομφαλοσκοπήσουμε, αλλά για να σχεδιάσουμε όλοι μαζί το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Όχι για να βρούμε δικαιολογίες, αλλά για να επιλέξουμε όλοι μαζί την πορεία που θα εγγυάται ξανά ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, βασική συνιστώσα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Αντώνης Σαουλίδης»
Όσοι γνωρίζουν τον αντιδήμαρχο Νεάπολης Συκεών θεωρούσαν δεδομένη την κίνησή του, αν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο μίλησε στην κοινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου μεταξύ άλλων ζήτησε νέους ρόλους για τα πρόσωπα που θα μείνουν στο ΠΑΣΟΚ.
Άμεση βέβαια υπήρξε η απάντηση του κ. Μακρίδη στην επιστολή Σαουλίδη.
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί η πραγματοποίηση Νομαρχιακής Συνέλευσης.
«Σύντροφε Αντώνη
Έχεις δίκιο όταν αναφέρεσαι στην κοινή μας αγωνία για το μέλλον της Παράταξης, του ΠΑΣΟΚ.Δώσαμε μέσα σε αντίξοες συνθήκες την μάχη των εκλογών ειδικά όσοι δώσατε αυτόν τον αγώνα και μέσα από τα ψηφοδέλτια. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά και επιβάλλουν ουσιαστικές διαδικασίες ώστε να γίνει ένα νέο ξεκίνημα και να επανατοποθετηθούμε ιδεολογικά ,πολιτικά και οργανωτικά.
Σου είναι γνωστό ,και ως μέλος του πολιτικού συμβουλίου, ότι έχει ανακοινωθεί η διενέργεια συνεδρίου και πολύ σύντομα σε συνεδρίαση της ΚΠΕ θα καθοριστούν η ημερομηνία του, η θεματολογία του και οι διαδικασίες.
Σε αυτόν τον προγραμματισμό προφανώς και αμέσως πρέπει να γίνει και θα είναι πρότασή μου να πραγματοποιηθεί Νομαρχιακή συνέλευση.
Για ενημέρωσή σου, και θα ενημερωθείς πολύ σύντομα, έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση ΝΕ, με συμμετοχή και του ψηφοδελτίου καθώς και συνεδρίαση ΠΕ για τον απολογισμό των εκλογών και προγραμματισμό νομαρχιακών συνελεύσεων.
Συντροφικά
Μακρίδης Χρόνης
 Γραμ. ΝΕ ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσ/νίκης» αναφέρει η απάντηση του κ. Μακρίδη.
Τα «πράσινα» στελέχη πάντως θεωρούν πως όταν ανοίξει ο διάλογος για τη διαδοχή του Βενιζέλου στα όργανα του κόμματος και όσο πλησιάζει η ημερομηνία του συνεδρίου θα πνεύματα θα… οξυνθούν δεδομένου πως δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να έχουν ρόλο και θέση στο μετά-Βενιζέλο ΠΑΣΟΚ.
 

#Tags: ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.