, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ζητούν ρευστότητα οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης

vethΖωτικής σημασίας για το επιχειρείν χαρακτηρίζει τη ρευστότητα ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η αιφνιδιαστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να σταματήσει να αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, από τις 11 Φεβρουαρίου δημιουργεί νέα προβλήματα.
«Η εν λόγω κίνηση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ότι, χωρίς μεταρρυθμίσεις και ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δεν υπάρχει ρευστότητα. Τα βάσανα της χώρας δεν φαίνεται να έχουν τέλος. Τα κενά και οι ασάφειες της πολιτικής που ακολουθείται δημιουργούν νευρικότητα. Δυστυχώς η αγορά έχει μπει σε μία παρατεταμένη χειμέρια νάρκη» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζοντας ότι η προειδοποιητική βολή της ΕΚΤ δεν αποκλείεται να είναι μόνον η αρχή.
«Τα τελευταία χρόνια οι μικρομεσαίοι της αγοράς που αποτελούμε το μεγαλύτερο κομμάτι της μεσαίας τάξης, παλεύουμε με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Παρά τις δυσκολίες προσπαθούμε να επιβιώσουμε, ωστόσο χωρίς την οριστικοποίηση προγράμματος δανειοδότησης της χώρας και την κάλυψη της κεφαλαιακής επάρκειας του τραπεζικού συστήματος το μέλλον φαντάζει περισσότερο από ποτέ ζοφερό» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος, καταλήγοντας ότι μέτρα και υλοποίηση υποσχέσεων με συνοδοιπόρο την έλλειψη ρευστότητας δεν πρόκειται να επιτευχθούν.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.