, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Λουκέτο» στην Αμυγδαλέζα μετά την αυτοκτονία μετανάστη

Ï ÁÍÁÐË. ÕÐ. ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÔÏÕ ÐÏËÉÔÇ ÃÉÏÁÍÍÇÓ ÐÁÍÏÕÓÇÓ ÓÔÏ ÊÅÍÔÑÏ ÊÑÁÔÇÓÇÓ ÓÔÇÍ ÁÌÕÃÄÁËÅÆÁ (EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ)
To άμεσο κλείσιμο του κέντρου κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα προανήγγειλε το Σάββατο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτή Βασιλική Κατριβάνου μετά την αυτοκτονία αλλοδαπού την Παρασκευή. Στο κέντρο κράτησης μετέβη και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.
«Ήρθα να εκφράσω την ντροπή μου. Τα κέντρα κράτησης τελειώνουν. Το είπαμε πριν από τις εκλογές, το είπαμε και στη Βουλή ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί. Θέλουμε μόνο λίγες μέρες», σημείωσε ο κ. Πανούσης
Σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό (ΚΕΕΡΦΑ) το τραγικό γεγονός οφείλεται στην παράταση της κράτησης του μετανάστη από το Πακιστάν μετά το 18μηνο.
Σύμφωνα με καταγγελίες μεταναστών στην ΚΕΕΡΦΑ, ο μετανάστης Μοχάμεντ Ναντίμ από το Πακιστάν αυτοκτόνησε στο κελί Α1 χρησιμοποιώντας σεντόνι που το πέρασε ως θηλιά στο λαιμό του. Όπως ανακοίνωσαν, τους τηλεφώνησε φίλος του Ναντίμ ο οποίος δήλωσε ότι διέμενε μαζί του στα Κάτω Πατήσια για μία τετραετία. Είπε ότι η κράτηση του είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και ότι ηταν ανήσυχος. Το πρωί μάλιστα είχε τηλεφωνήσει στην οικογένειά του στο Πακιστάν λέγοντάς τους ότι φοβόταν για τη ζωή του.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι αρκετοί έγκλειστοι μετανάστες αντέδρασαν έντονα και κατευθύνθηκαν προς τον χώρο όπου ήταν ο αυτόχειρας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε έξω από την Αστυνομική Ακαδημία και το κέντρο κράτησης.
skai.gr | eurokinissi.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.