, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με ποιές κόκκινες τροφές θα ανεβάσετε τη σεξουαλική διάθεση!

love dinner
Η σχέση του φαγητού με το ρομαντισμό, τον έρωτα και το συναίσθημα δεν είναι καινούρια θεωρία. Πάντα ένα καλό γεύμα, ένα αγαπημένο πιάτο ή ένα ακαταμάχητο γλυκό μπορεί να προσφέρει μοναδική έξαρση συναισθημάτων. Αν όμως όλα αυτά μοιάζουν αόριστα και γενικά, οι ειδικοί της διατροφής βρίσκουν την ουσία πίσω από τις τροφές που μας φέρνουν πιο κοντά…
Οίνος ευφραίνει καρδίαν
Ένα μπουκάλι καλό κρασί είναι πάντα προαπαιτούμενο για ένα ρομαντικό γεύμα, είτε αυτό λάβει χώρα 14 Φλεβάρη, είτε σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία του χρόνου. Έχει αποδειχτεί ότι σε μέτρια επίπεδα κατανάλωσης, το κρασί δρα ευεργετικά στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών (φλαβονοειδή) που περιέχει. Σε μικρές ποσότητες (1-2 ποτηράκια) ανεβάζει τη διάθεση και προκαλεί άρση των αναστολών αφού χαλαρώνει το νευρικό σύστημα.
Make It Hot!
Ίσως η έκφραση “μια καυτή νύχτα” να μην έχει να κάνει με τη θερμοκρασία δωματίου τόσο, αλλά περισσότερο με τα πικάντικα γεύματα που προηγήθηκαν μια ερωτική νύχτα. Η ουσία καψαϊκίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές θεωρείται τονωτικό της σεξουαλικότητας καθώς προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και οδηγεί σε υπεραιμία.
Με άρωμα σεξουαλικής ηδονής
Το σαφράν (κρόκος Κοζάνης) αποτελεί ένα «κόκκινο θησαυρό» της φύσης, που όπως έχει βρεθεί από μελέτες τονώνει και ενισχύει τον οργανισμό. Οι αφροδισιακές του ιδιότητες οφείλονται στην κροκίνη και φαίνεται να σχετίζεται περισσότερο με την καλή στυτική λειτουργία. Οι αρχαίοι αποδίδουν στον κρόκο αφροδισιακές ιδιότητες, ενώ πολλοί συγγραφείς τον συνδέουν με τον έρωτα και τη γονιμότητα και κάποιοι ειδικοί αναφέρονται σε αυτόν ως ένα πολύ καλό τονωτικό.
Βάλε το κόκκινο ψαράκι
Μπορεί να ακούγεται μπανάλ επιλογή σε ένα γεύμα για δύο, αλλά το μπαρμπούνι θα κάνει τη διαφορά μετά το τραπέζι καθώς βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις του άνδρα χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά του στην αργινίνη, ένα αμινοξύ που είναι υπεύθυνο για την ανδρική στύση.
Ερωτική στιγμή πασπαλισμένη με κανέλα
Είναι αρωματική και οι ιδιότητές της φτιάχνουν τη διάθεση. Επιπλέον όμως τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που θεωρείται ότι ενισχύει τη λίμπιντο.
Τα αφροδισιακά θαλασσινά
Εντάξει δεν είναι μυστικό. Τα θαλασσινά αποτελούν εγγυημένο αφροδισιακό, άρα μια πολύ καλή επιλογή για ερωτικό τετ-α-τετ. Οι γαρίδες και γενικά τα οστρακοειδή θεωρούνται ισχυρά αφροδισιακά τρόφιμα αφού αποτελούν πλούσιες πηγές αμινοξέων, ντοπαμίνης, βιταμινών όπως η νιασίνη, που σχετίζεται με το κυκλοφορικό σύστημα, αλλά κυρίως ψευδαργύρου που παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ορμονών, όπως είναι τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη.
Το φρούτο του έρωτα
Κλισέ έκφραση, όμως τελικά πίσω από το προφανές, υπάρχει πάντα μια λογική εξήγηση. Γιατί λοιπόν οι φράουλες είναι το πιο έντονα συνδεδεμένο φρούτο με τον έρωτα και ένα ρομαντικό, σεξουαλικό δείπνο; Διότι οι φράουλες είναι εξαιρετική πηγή φολικού οξέος, μια βιταμίνη Β που συνδέεται με τον υψηλό αριθμό σπερματοζωαρίων στους άνδρες.
Χειλάκι πετροκέρασο…
Τα κεράσια είναι πλούσια σε φυτοστερόλες και έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη επαρκών ποσοτήτων φυτοστερολών, οδηγεί στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό είναι σημαντικό για την σεξουαλική μας δραστηριότητα, γιατί η χοληστερόλη φράζει τα αγγεία και δυσχεραίνει την καλή αιμάτωση που είναι τόσο σημαντική στην στυτική λειτουργία.
news247.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.