, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η εξαφάνιση-μυστήριο του 7χρονου Νεκτάριου

kordosΟ Νεκτάριος Κορδός από το χωριό Κάτω Αμπελόκηποι Μεσσηνίας εξαφανίστηκε στις 14 Αυγούστου 1989 σε ηλικία 7 χρόνων. Ηταν το τρίτο παιδί του Γιάννη και της Βασιλικής Κορδού. Εκείνη τη μέρα είχε πάει στο κτήμα της οικογένειας, στην περιοχή Λούτσα, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν η αδελφή του Αντωνία Κορδού: «Ημασταν οικογενειακώς στο κτήμα, που απέχει περίπου 3-4 χιλιόμετρα από το χωριό. Ηταν Αύγουστος, εποχή του τρύγου. Αρκετές οικογένειες βρίσκονταν στα κτήματά τους δίπλα σε εμάς. Ο Νεκτάριος καθόταν λίγο πιο πέρα γιατί είχε ήλιο. Οταν κατά τις 11 το πρωί τον καλέσαμε να φύγουμε, διαπιστώσαμε ότι είχε εξαφανιστεί. Εγώ τότε ήμουν 11 ετών. Θυμάμαι πολύ καλά εκείνες τις στιγμές. Δεν περιγράφονται με λόγια. Στην αρχή χάθηκε χρόνος. Να φανταστείτε ότι η χωροφυλακή ήρθε στις 5 το απόγευμα».
Κάποιοι χωρικοί υποστήριξαν ότι είδαν τον Νεκτάριο στα πίσω καθίσματα ενός σκούρου, μεγάλου αυτοκινήτου να τους χαιρετάει. Αν και η πληροφορία δεν αποδείχτηκε ποτέ, η αδελφή του είναι πεπεισμένη ότι κάποιοι τον άρπαξαν από την αγκαλιά της οικογένειας. «Εφεραν εκπαιδευμένα σκυλιά, σήκωσαν ελικόπτερο, μήπως και είχε πέσει σε καμιά χαράδρα, επειδή τα μέρη είναι ορεινά. Εγινε μεγάλη κινητοποίηση από χιλιάδες ανθρώπους. Δεν βρέθηκε τίποτα. Αν ο αδελφός μου είχε πέσει κάπου, θα είχε βρεθεί. Εγώ πιστεύω ότι τον άρπαξαν», λέει χαρακτηριστικά.
kordos 2
Εξι μήνες μετά έχασε και τον πατέρα της. Ο καημός του για τον γιο του επιδείνωσε τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
“Δεν ξέρω αν ο αδελφός μου ζει, αν αυτοί που τον άρπαξαν τον έβγαλαν από την Ελλάδα ή αν τον σκότωσαν. Θέλω όμως να παρακαλέσω όποιον γνωρίζει το παραμικρό να μιλήσει ακόμη και τώρα, ανώνυμα αν θέλει. Υπάρχουν τρόποι να δώσει κάποιος πληροφορίες χωρίς να έχει τον φόβο ότι θα μπλέξει. Και επειδή έχουν περάσει χρόνια, ίσως κάποια παιδιά που σήμερα έχουν μεγαλώσει να γνωρίζουν στοιχεία από τους γονείς τους. Η νέα γενιά έχει άλλα μυαλά και αντιλήψεις και μπορεί να μας βοηθήσει να μάθουμε την αλήθεια”.
Ο Νεκτάριος σήμερα θα ήταν 31 ετών.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.