, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γιατί συνελλήφθησαν εννέα άτομα στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες 24 ώρες;

police
Με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω 3 άτομα, για κλοπές.
Ειδικότερα:
• Πρωινές ώρες χθες (24-02-2015), στην περιοχή της Νεάπολης, 57χρονος αλλοδαπός αφαίρεσε από 64χρονη ημεδαπή το πορτοφόλι της, πλην όμως η λεπτομερής περιγραφή του δράστη από την παθούσα και οι επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., είχαν ως αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψή του.
• Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 24-02-2015, στο κέντρο της πόλης, 20χρονη ημεδαπή, διότι αφαίρεσε από σούπερ-μάρκετ της περιοχής διάφορα προϊόντα.
• Βραδινές ώρες της 23-02-2015, συνελήφθη στην περιοχή της Μενεμένης, 36χρονη ημεδαπή, διότι αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο από σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Επίσης, συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα:
Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν (5) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 40χρονης αλλοδαπής, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που επικυρώθηκε με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών για απάτη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.