, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτή είναι η μυστική συνταγή της Coca Cola!

coca-colaΣίγουρα έχει περάσει από το μυαλό όλων μας, από τι υλικά προέρχεται, η διάσημη σε όλο τον κόσμο, Coca-Cola. Η αυθεντική συνταγή της όλα αυτά τα χρόνια περιβάλλεται από ένα μύθο, καλά φυλαγμένο σε θησαυροφυλάκιο της Ατλάντας. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες πολλών να ανακαλύψουν το «κρυφό μυστικό», κανείς ως τώρα δεν είχε καταφέρει να βρει τα ακριβή συστατικά και τις δοσολογίες.
Αυτό το μύθο έρχεται σήμερα να καταρρίψει ο Mark Predergast, με το βιβλίο του For God, Country, and Coca­Cola, καθώς ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τη μαγική αυτή συνταγή. Η εταιρεία, είχε καταφέρει να διαφυλάξει τα συστατικά που δίνει στο αναψυκτικό τη χαρακτηριστική του γεύση για πάνω από ένα αιώνα. Ο συγγραφέας, ισχυρίζεται ότι βρήκε αυτή τη συνταγή σε ένα βιβλίο που άνηκε στον ιδρυτή της εταιρείας. Τα συστατικά που αναφέρονται στο βιβλίο δεν είναι σίγουρα αυτά που περιμέναμε. Βέβαια, δεν είναι σίγουρο ότι εφαρμόζοντας πιστά τη συνταγή θα καταφέρουμε να φτιάξουμε τη δική μας Coca-Cola αλλά τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει.
Δείτε την συνταγή όπως την μεταφέρει η metro.co.uk
Συστατικά
Κιτρική Καφεΐνη 29.5ml.
Εκχύλισμα Βανίλιας Vanilla 29.5ml.
Αρωματικά 74ml. (δείτε παρακάτω αναλυτικά)
F.E. Καρύδας 118ml.
Κιτρικό οξύ 88ml.
Χυμός λάιμ 946 ml.
Ζάχαρη 13.5 κιλά
Νερό 9.5 λίτρα
Αρκετή καραμέλα
Αρωματικά υλικά
Έλαιο Πορτοκαλιού 80
Έλαιο Λεμονιού 120
Έλαιο Μοσχοκάρυδου 40
Έλαιο Κανέλας 40
Έλαιο Κόλιανδρου 20
Έλαιο Νέρολι (άνθος νερατζιάς) 40
Αλκοόλ 950 ml. (το αφήνετε για 24 ώρες)
peoplegreece
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.