, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Ομιλία Τσίπρα στις 11:30

tsipras
Με θέματα τις πολιτικές εξελίξεις, την εκλογή νέου γραμματέα της ΚΕ και Πολιτικής Γραμματείας θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες ξεκινούν στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνονται την Κυριακή στις 19.00.
Πέραν της συζήτησης για την αποτίμηση της πορείας της κυβέρνησης τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης, κυρίως όσον αφορά την διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αναμένεται να εκλεγεί νέα και ολιγομελής Πολιτική Γραμματεία, νέος γενικός γραμματέας και να αντικατασταθούν αρκετά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.
Στο παρασκήνιο έχει συζητηθεί το όνομα του Τ.Κορωνάκη, μέλος της ΠΓ για τη θέση του γραμματέα του κόμματος. Η αλλαγή του κ. Βίτσα θεωρείται επιβεβλημένη μετά την εκλογή του στο κοινοβούλιο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα.
Η Πολιτική Γραμματεία θα αλλάξει καθώς αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των μελών της από 23 που είναι σήμερα σε 11-13. Αναμένεται να υπάρξουν παραιτήσεις μελών που έχουν εκλεγεί βουλευτές ή έχουν γίνει υπουργοί.
Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη που κατέχουν αμειβόμενη κυβερνητική θέση ή αξίωμα δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 25% των μελών κάθε οργάνου του κόμματος.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.