, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Βόμβα" Περιστέρη: "Οι σκελετοί μπορεί να ανήκουν σε…"

peristeriΔύο μήνες αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ανασκαφής στην Αμφίπολη, η Κατερίνα Περιστέρη, δίνει μια διαφορετική εκδοχή για το ποιος έχει ταφεί στο μνημείο.
«Ήταν τόσο αναστατωμένος ο χώρος που δεν μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα», αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Real News”, η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας στην Αμφίπολη.
«Είναι πολλές οι υποθέσεις εργασίες που μπορούμε να κάνουμε. Μπορεί οι σκελετοί να ήταν κατάλοιπα θυσιών, μπορεί να προέρχονται ακόμα και από αρχαιοκάπηλους» τονίζει, ρίχνοντας ουσιαστικά, μια «βόμβα».
Πάντως η επικεφαλής της ανασκαφής, σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι για εκείνην «οι σκελετοί δεν έχουν νόημα. Αποπροσανατολίζουν την έρευνα. Στο ίδιο το σημείο θα βρούμε τις απαντήσεις. Αυτό πρέπει να ψάξουμε».
ÓÊÅËÅÔÉÊÁ ÅÕÑÕÌÁÔÁ ÓÔÏÍ ÔÁÖÏ ÔÇÓ ÁÌÖÉÐÏËÇÓ ÓÔÏÍ ËÏÖÏ ÊÁÓÔÁ //  ÂÑÅÈÇÊÁÍ ÐÅÍÔÅ ÓÊÅËÅÔÏÉ (EUROKINISSI/ÃÑ.ÔÕÐÏÕ ÕÐÐÏË)
Χαρακτηρίζει τον αρχαιολογικό χώρο ως ένα «ταφικό συγκρότημα, με οικουμενικό χαρακτήρα αφού έχει πολιτισμικά στοιχεία από τη Μακεδονία, την Ασία και την Αίγυπτο. Είναι σίγουρο ότι η παραγγελία που δόθηκε ήταν για την ταφή ενός πολύ σημαντικού ατόμου», ενώ θεωρεί ότι «στην αρχή το μνημείο ήταν ανοικτό. Τότε, θα πρέπει να μπήκαν τυμβωρύχοι».
Η κα. Περιστέρη μιλάει και για τις επιθέσεις που δέχθηκε από εκείνους που θεώρησαν ότι συναινούσε στην πολιτική «εκμετάλλευση» της ανασκαφής.
«Όταν είσαι αρχαιολόγος και δουλεύεις πάνω σε αυτό που αγαπάς, κάνεις υπομονή και ανέχεσαι πολλά πράγματα για να ολοκληρωθεί η ανασκαφή. Ο πολιτισμός είναι ανεξάρτητος και υπεράνω πολιτικής» ανέφερε χαρακτηριστικά.
newsbomb.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.