, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνεργασία ΑΠΘ-ΤΙΤΑΝ

TITAN
Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψε ο Τιτάνας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), επισφραγίζοντας έτσι τη στενή και μακροχρόνια σχέση τους στον τομέα κατάρτισης προπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών. Πρόκειται για μια συνεργασία η οποία ξεκίνησε το 2005 και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της διαχρονικής δέσμευσης του Τιτάνα για προσφορά αρωγής σε νέους ανθρώπους, προκειμένου, μέσω της πρακτικής άσκησης, να αποκτήσουν περαιτέρω γνώσεις, τεχνική εμπειρία και προϋπηρεσία, καλλιεργώντας ταυτόχρονα τις δεξιότητές τους, ώστε να έχουν περισσότερα εφόδια για τη μελλοντική επαγγελματική αποκατάστασή τους. Να σημειωθεί πως ο Τιτάνας είναι η πρώτη επιχείρηση που υπογράφει αντίστοιχο Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο.
Το συγκεκριμένο Πρωτόκολλο Συνεργασίας προβλέπει την απασχόληση για δύο έως τρεις μήνες φοιτητών και φοιτητριών από τέσσερα τμήματα του Α.Π.Θ. (Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών και Χημικών) στον τομέα ειδίκευσης τους, στο εργοστάσιο του Τιτάνα στη Νέα Ευκαρπία.
Αποτελεί ένα ιδιαίτερα δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που σχεδιάστηκε από στελέχη του Τιτάνα με βαθιά τεχνική γνώση και εγκρίθηκε από το Α.Π.Θ., με στόχο να γεφυρώσει τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εφαρμογή (on the job training). Επιπλέον, οι ασκούμενοι θα εκπαιδευτούν σε θέματα υγείας & ασφάλειας και περιβάλλοντος ενώ στο τέλος του προγράμματος θα εκπονήσουν σύντομο ερευνητικό έργο ή πρακτική εργασία που θα παρουσιαστεί στους μηχανικούς του εργοστασίου.
Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπεγράφη από τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Καθ. Περικλή Μήτκα και τον Διευθυντή Τομέα Ελλάδος της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ Σωκράτη Μπαλτζή στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Α.Π.Θ. με τίτλο: «4η Απολογιστική Εκδήλωση Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Α.Π.Θ., για το έτος 2014». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τιτάνας βραβεύτηκε και ως ένας από τους οργανισμούς που υποδέχθηκαν φοιτητές και φοιτήτριες για πρακτική άσκηση κατά το προηγούμενο έτος.
Σχετικά με τις δράσεις μας για τους νέους
Η πρόκληση της μετάβασης των νέων από την εκπαίδευση στην απασχόληση και η στήριξή τους είναι ένα θέμα που βρίσκεται στις προτεραιότητες των δραστηριοτήτων του Τιτάνα. Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, που περιλαμβάνει προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσω πρακτικής άσκησης, διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων από κοινού, επισκέψεις στα πανεπιστήμια, υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους χώρους των εργοστασίων, συνεργασία με φοιτητικές πρωτοβουλίες κοκ.

#Tags: ΑΠΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.