, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παραιτήσεις και αντικαταστάσεις μετά το… Συνέδριο!

pasok-thema
του Βαγγέλη Στολάκη
Δεν τίθεται κάποιο ζήτημα παραίτησης, ούτε αντικατάστασης των προσώπων που απαρτίζουν την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει τόσο ο γραμματέας του οργάνου, Χρόνης Μακρίδης όσο και τα μέλη του.
Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύματα ήθελαν τον Χρόνη Μακρίδη να παραιτείται από τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ της πόλης με πιθανούς αντικαταστάτες του τον σημερινό αναπληρωτή γραμματέα Χρήστο Βάρδα, το Γρηγόρη Σαρίδη ή τη Μάγδα Μπογδάνου.
Σύμφωνα με «πράσινους» παράγοντες το ζήτημα ουδέποτε τέθηκε επίσημα στη Βασιλέως Ηρακλείου. Και αυτό γιατί το όργανο από την ημέρα των εκλογών μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσε να συνεδριάσει, παρότι είχαν οριστεί δυο συσκέψεις οι οποίες τελικά και ακυρώθηκαν.
«Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Όταν και εφόσον ανοίξει το θέμα τότε θα δούμε» δηλώνει στο karfitsa.gr ο κ. Μακρίδης ο οποίος διευκρινίζει ότι εκλογές του οργάνου θα γίνουν σίγουρα μετά το έκτακτο συνέδριο του προσεχούς Μαΐου και κατά πάσα πιθανότητα και μετά το τακτικό συνέδριο. Ο ίδιος επιμένει ότι βάσει καταστατικού του ΠΑΣΟΚ τακτικό συνέδριο πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια.
Την ίδια ώρα, στελέχη της Β. Ηρακλείου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις διαγραφές συντρόφων του από την Κεντρική Επιτροπή της Χαριλάου Τρικούπη. Υπενθυμίζεται πως η ΚΕ συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα. Στη συνεδρίαση δεν προσκλήθηκαν οι: Απόστολος Κακλαμανης, Μανώλης Όθωνας, Χάρης Τσιόκας, Κώστας Τριαντάφυλλος, Παύλος Γερουλάνος και Ντίνα Λάζαρη γιατί στις εκλογές του Ιανουαρίου δεν κράτησαν στάση υπέρ του ΠΑΣΟΚ είτε συμμετείχαν άλλοι ενεργά και άλλοι παρασκηνιακά στο «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Γιώργου Παπανδρέου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.