, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΣΟΚ: 200 αγόρια έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην ίδια περιοχή!

thema
“Οι γονείς θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά!”
“Τα 200 αγόρια που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, κακοποιήθηκαν από τον προπονητή… κι άλλα άτομα που ήταν εμπλεκόμενα στο συγκεκριμένο κύκλωμα”!
Της Έλενας Καραβασίλη
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και bullying. Στο Ρέθυμνο της Κρήτης- από όπου κατάγεται και ο 20χρονος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης- έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά περίπου 200 αγόρια. «Δεν συνδέουμε όμως τα περιστατικά μεταξύ τους. Δεν είναι θέμα περιοχής. Συμβαίνουν πολλά σε διάφορες περιοχές όπου υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν ευκαιρία να κακοποιήσουν και να παρενοχλήσουν παιδιά» αποκαλύπτει  στο karfitsa.gr ο πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.
«Είναι γνωστό πως υπήρχε ένας προπονητής στη συγκεκριμένη περιοχή, που είχε κάνει ζημιά σε εκατοντάδες παιδιά. Όμως δε συνδέεται με την υπόθεση του Γιακουμάκη. Δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια φαινόμενα που έχουν ταράξει την κοινωνία», τονίζει ο κ. Γιαννόπουλος. Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο δράστης μπήκε φυλακή ενώ τα παιδιά δέχτηκαν ψυχιατρική υποστήριξη για να μπορέσουν να αντιπαρέλθουν αυτού του αποτρόπαιου περιστατικού. Τα 200 αγόρια που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, κακοποιήθηκαν από τον προπονητή και άλλα άτομα που ήταν εμπλεκόμενα στο συγκεκριμένο κύκλωμα.
Η 14χρονη Βάγια από τα Καμίνια που εντοπίστηκε σήμερα, ήταν και αυτή εμπλεκόμενη σε υπόθεση bullying, εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος. «Όπως διαπιστώθηκε η 14χρονη διαπληκτίστηκε με κάποιο παιδί. Το παιδί αυτό απείλησε πως θα καλέσει την αστυνομία και τους γονείς του. Η 14χρονη βρήκε κάποιον που της έδωσε τη δυνατότητα να φύγει για να γλυτώσει από αυτή τη διαδικασία και έτσι το παιδί έφυγε. Όμως δεν υπάρχει θύμα και θύτης και τα δύο παιδιά χρειάζονται υποστήριξη», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννόπουλος.
«Πρέπει να ξέρουν όλοι, γονείς και παιδιά πως ο διπλανός μας ευυπόληπτος συνάνθρωπος, είναι εν δυνάμει ικανός να κάνει κακό σε ένα παιδί. Πρέπει τα παιδιά να γνωρίζουν τι είναι σωστό και τι είναι κακό και επικίνδυνο από μικρή ηλικία. Να μην επικρατήσει ο τρόμος και ο πανικός, όμως πρέπει να υπάρχει ενημέρωση. Από την άλλη μεριά οι γονείς θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.