, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εγκαίνια νέου πολιτιστικού κέντρου στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη"!

ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΙΤΕΖΙΔΗΣ
Οι νέοι χώροι στεγάζονται σε ένα κτίριο με μνημειακή αξία που οικοδομήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και βρίσκεται σε περίοπτη θέση του ιστορικού οικισμού στη γωνία των οδών Δημοκρατίας και Αγίου Γεωργίου…
—-
Την Κυριακή 8 Μαρτίου τα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτισμού Ασβεστοχωρίου!
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Σύγχρονες υποδομές Πολιτισμού σε κάθε περιοχή»
Ένα σημαντικό έργο, το Κέντρο Πολιτισμού Ασβεστοχωρίου, εγκαινιάζεται την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 (στις 11.30 το πρωί) και αποτελεί τον νέο κρίκο ο οποίος προστίθεται στην αλυσίδα των έργων που σηματοδοτούν τον νέο Πολιτιστικό Χάρτη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.
Τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου κτιρίου, που στο παρελθόν και επί σειρά ετών αποτελούσε την θρυλική Κοινοτική Αίθουσα του Ασβεστοχωρίου, θα πραγματοποιηθούν με κάθε επισημότητα από τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. κ. Βαρνάβα. Οι νέοι χώροι στεγάζονται σε ένα κτίριο με μνημειακή αξία που οικοδομήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και βρίσκεται σε περίοπτη θέση του ιστορικού οικισμού στη γωνία των οδών Δημοκρατίας και Αγίου Γεωργίου.
«Συνεχίζοντας την καλή δουλειά που ξεκίνησε ο προηγούμενος δήμαρχος Χορτιάτη και τωρινός πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου, Μιχάλης Γεράνης διευρύνουμε τον Πολιτιστικό Χάρτη της περιοχής μας, δημιουργούμε νέες υποδομές, αλλάζουμε τα δεδομένα.
Η υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου Πολιτισμού έγινε πραγματικότητα χάρις στην επιτυχία ένταξής του στο πρόγραμμα “Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”, του ΕΣΠΑ από όπου και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου με ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 530.000 ευρώ, μέσα από την Ε.Ε.Τ.Α. τόνισε ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σημειώνοντας ότι:   «Οι νέοι χώροι που θα εγκαινιάσουμε σχεδιάστηκαν εξ’ αρχής με πρόβλεψη για άτομα με κινητικά ή άλλα προβλήματα (ΑμεΑ) και διαθέτουν πλήρη υποδομή και συνολικό αριθμό 140 καθισμάτων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.