, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δέκα χρόνια δίχως τον Σταύρο Κουγιουμτζή!

Με αφορμή την μουσική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή που διοργανώνεται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από το θάνατό του, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σημειώνει:
«Ο Σταύρος Κουγιουμτζής υπήρξε ένας εμπνευσμένος δημιουργός που σημάδεψε με το έργο του καθοριστικά το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, υπήρξε όμως και ένας μεγάλος από καρδιάς φίλος του δήμου μας. Η μουσική και τα τραγούδια του, αλλά κυρίως το ήθος, η ποιότητα, ο ακέραιος και ευγενής χαρακτήρας του, θα μείνουν ζωντανά σε όλους όσοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε τις μεγάλες επιτυχίες του».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από το ρεπερτόριο του συνθέτη θα ερμηνεύσουν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Παντελής Θεοχαρίδης, Μανώλης Χατζημανώλης και Μαρία Κουγιουμτζή (κόρη του αξέχαστου δημιουργού). Συμμετέχουν επίσης: Χορωδία Νέων, Παιδική Χορωδία και Ορχήστρα «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος».
Η συναυλία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 9 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.
 

#Tags: ΑΠΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.