, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

φωτο Σάββας Αυγητίδης
Φωτο Σάββα Αυγητίδης (24/3/2015 Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκη) Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία από σήμερα, Τρίτη, και αύριο, Τετάρτη 25 Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Την ανησυχία των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. έχει προκαλέσει το κύμα καταλήψεων από αντεξουσιαστές με βασικά αιτήματα, όπως λένε, «την κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (‘κουκουλονόμος’), την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων, την οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο, την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, ο οποίος παρά το 98% αναπηρίας του εξοντώνεται συστηματικά εδώ και δεκατρία χρόνια από το κράτος και την άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να εκμεταλλευτούν κάποιες ομάδες την απόφαση να μην υπάρχουν κάγκελα και να θελήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο της παρέλασης και να σηκώσουν πανό ή ακόμα και να επιχειρήσουν να ‘εισβάλουν’ κάνοντας τη δική τους παρέλαση».
Σημείωναν ακόμη ότι «η εικόνα του κέντρου της Αθήνας δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτή των τελευταίων ετών με τα κάγκελα και τις διμοιρίες των ΜΑΤ ωστόσο θα υπάρχει παρουσία αστυνομικών προκειμένου να γίνει η παρέλαση απρόσκοπτα».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.