, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επικοινωνία Ομπάμα – Μέρκελ για την αεροπορική τραγωδία

merkelobama222015

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι τηλεφώνησε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και αναμένεται να έχει μια τηλεφωνική συνδιάλεξη και με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, τους επικεφαλής δηλαδή των δύο κρατών υπήκοοι των οποίων ήταν στην πλειονότητά τους τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας του Airbus Α320 της Germanwings με 150 επιβαίνοντες.
«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι στους φίλους μας στην Ευρώπη, κυρίως στους λαούς της Γερμανίας και της Ισπανίας, έπειτα από την φοβερή αυτή συντριβή» στις γαλλικές Άλπεις, επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Αφγανό ομόλογό του Άσραφ Γάνι, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την προσφορά της Ουάσιγκτον για βοήθεια έπειτα από αυτό το δυστύχημα το οποίο χαρακτήρισε «σπαρακτικό ιδίως λόγω του γεγονότος ότι χάθηκαν πολλά παιδιά, περιλαμβανομένων βρεφών».
«Οι ομάδες μας βρίσκονται σε στενή επικοινωνία (…). Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε πόσοι Αμερικανοί επέβαιναν στο αεροσκάφος» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ, πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των Ισπανών και Γερμανών που σκοτώθηκαν όπως επίσης και στις κυβερνήσεις «των δύο χωρών που συμμετείχαν στη μάχιμη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν» (Isaf, Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια) και στρατιώτες τους «θυσιάστηκαν στο Αφγανιστάν».
 
 
Πηγή: protothema.gr

#Tags: ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.