, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου – Ποιο μοντέλο εξετάζεται

“Εορτασμός και ασφάλεια, ώστε να αποτραπεί η μετάδοση της πανδημία, μπορούν να συνδυαστούν”, δηλώνουν κυβερνητικές πηγές, ενόψει των αποφάσεων την εβδομάδα που έρχεται . για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, οι οποίες πέρσι δεν είχαν πραγματοποιηθεί υπό τον φόβο μεγάλου συνωστισμού και, κατ’ επέκταση, διάδοσης του κορωνοϊού.

Φέτος, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε, έστω και με περιοριστικά μέτρα, η παρέλαση για την 25η Μαρτίου και το μοντέλο αυτό φαίνεται πως δείχνει τον δρόμο για την επικείμενη εκδήλωση της 28ης.

Στην παρέλαση είχε προβλεφθεί μικρή προσέλευση κοινού, με προσκλήσεις στα επίσημα πρόσωπα και περιορισμούς για το κοινό.

Αυτό είπε, μιλώντας στο Open το Σάββατο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέροντας πως «θα μελετήσουμε επίκαιρα δεδομένα και θα ληφθούν αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει η σκέψη να μην έχουμε την παρέλαση με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με τη μεγάλη συνάθροιση κοινού», θυμίζοντας τη στρατιωτική παρέλαση που έγινε πέρυσι στην Αθήνα την 25η Μαρτίου και η οποία «ενίσχυσε το εθνικό φρόνημα χωρίς κατ’ ανάγκην να έχει υψηλό συγχρωτισμό. Πάνω από όλα για μας είναι το ζήτημα της δημόσιας υγείας».

«Οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τη στρατιωτική παρέλαση θα αφορούν και τις μαθητικές παρελάσεις, είναι κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα», πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης, θυμίζοντας και την περυσινή έξαρση κρουσμάτων τον Οκτώβριο, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.