, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Η Κωνσταντοπούλου κάνει bullying σε όλη τη Βουλή"

Γεωργιάδης NEW copy
Για μνημονιακή στροφή κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στην Karfitsa ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και αναφέρεται στο εσωκομματικά ζητήματα της Λ. Συγγρού. Ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί πως το μεγαλύτερο λάθος του κόμματός του ήταν που… είπε προεκλογικά στον κόσμο την αλήθεια, αναφέρει πως η ΝΔ έκανε λάθος που στήριξε για πρόεδρο της Βουλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και παρέχει στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά. Αποκαλύπτει επίσης τι συμβουλή έδωσε στον Παναγιώτη Ψωμιάδη όταν ο πρώην Περιφερειάρχης του ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με τις τηλεπωλήσεις και επιμένει πως είναι ένας… καθημερινός Έλληνας.

Συνέντευξη στο Βαγγέλη Στολάκη
Κύριε Γεωργιάδη ποιες κινήσεις της κυβέρνησης αξιολογείτε προς τη θετική κατεύθυνση; Δεν γίνεται ο κ. Τσίπρας να τα κάνει όλα λάθος…
Βεβαίως και δεν τα κάνει όλα λάθος. Πρώτα απ΄ όλα υπέγραψε το μνημόνιο στις 20 Φεβρουαρίου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν το εφαρμόζει. Και το ταξίδι του στο Βερολίνο ήταν ένα πάρα πολύ καλό ταξίδι υπό την έννοια ότι σταμάτησε όλο το διχασμό του παρελθόντος σε γερμανοτσολιάδες και πατριώτες και αποδέχτηκε τις καλές σχέσεις που πρέπει να έχουμε με τη Γερμανία, ότι η Γερμανία δεν είναι ο υπαίτιος των προβλημάτων μας. Φαντάζομαι κάνει και μια αυτοκριτική για όσες φορές μας έλεγε «Μερκελιστές», και προσκάλεσε και την κ. Μέρκελ στην Αθήνα. Την περασμένη φορά που η κ. Μέρκελ είχε έρθει, ο κ. Καμμένος και ο κ. Κουίκ έκαναν πορεία στο Ψυχικό, στη γερμανική πρεσβεία. Τώρα, φαντάζομαι να τους συγκρατήσει τουλάχιστον στα υπουργεία τους. Άρα, λοιπόν, το γεγονός ότι πηγαίνουμε σε μία εθνική συμφιλίωση με τη μνημονιακή στροφή του Τσίπρα είναι καλό.
Ποιο υπήρξε, σύμφωνα με την εκτίμησή σας, το λάθος στη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ από το 2012-2015. Ίσως η «συγκατοίκηση» με το ΠΑΣΟΚ;
Όχι, η συγκατοίκηση με το ΠΑΣΟΚ ήταν αναγκαστική. Εφόσον δεν πήραμε αυτοδυναμία, με κάποιον έπρεπε να συγκατοικήσουμε. Ο μόνος πρόθυμος ήταν το ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν δική μας επιλογή. Το έφερε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν έκανε γρήγορες μεταρρυθμίσεις, έπρεπε να έχει κάνει περισσότερες ώστε να έχουμε τώρα ξεμπερδέψει. Από την άλλη έκανε και ένα δεύτερο λάθος. Στην προεκλογική περίοδο είπε στον κόσμο την αλήθεια. Όπως αποδεικνύονται τα πράγματα, για άλλη μία φορά, οι Έλληνες δεν θέλουν να τους λες την αλήθεια, θέλουν να τους λες ψέματα.
Μετανιώσατε (και ως ΝΔ και εσείς προσωπικά) που στηρίξατε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη θέση της Προέδρου της Βουλής;
Εγώ δεν την ψήφισα, οπότε δεν έχω να μετανιώσω για κάτι. Η Νέα Δημοκρατία κατά τη γνώμη μου έκανε λάθος.
Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στο εσωτερικό ακροατήριο της ΝΔ που εξακολουθεί να αμφισβητεί τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ; Πρέπει, και αν ναι πότε, να αναδειχτεί νέος πρόεδρος της Λ. Συγγρού;
Όσοι έχουν ηγετικές φιλοδοξίες, θεμιτές στην πολιτική, θα πρέπει να ξέρουν ότι για να γίνεις αρχηγός της Ν.Δ. θα πρέπει να κάνεις αυτό για το οποίο ο κόσμος σε ψήφισε, που είναι αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι αντιπολίτευση στον Σαμαρά. Όποιος καταφέρει να κάνει καλά τη δουλειά του θα κερδίσει τις καρδιές των Νεοδημοκρατών και θα έχει και καλές πιθανότητες να γίνει Πρόεδρος.
Φοβάστε ότι η ΝΔ μπορεί να γίνει… ΠΑΣΟΚ, όπως πρόσφατα δήλωσε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη;
Όχι, δε φοβάμαι καθόλου. Τα δύσκολα για τη Ν.Δ. ήταν οι εκλογές που πέρασαν. Μετά από μία τόσο δύσκολη διακυβέρνηση, η Ν.Δ. διακινδύνευε να συντριβεί. Κρατήθηκε στα ποσοστά της άρα, σε λίγο καιρό, θα αρχίσει να αντιστρέφεται η πορεία γιατί ο κόσμος θα καταλάβει την κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρείτε πως μέχρι στιγμής η Νέα Δημοκρατία ασκεί όπως θα έπρεπε το ρόλο της ως αξιωματική αντιπολίτευση;
H Ν.Δ. προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της. Δυστυχώς διάφορα στελέχη της, αντί να ασχολούνται με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ασχολούνται με τις προσωπικές τους εσωτερικές φιλοδοξίες και αυτό αδυνατίζει την αντιπολιτευτική μας θέση. Πιστεύω ότι γρήγορα θα βρούμε τον βηματισμό μας.
Aλήθεια, τι συμβουλή δώσατε στον Παναγιώτη Ψωμιάδη για τις τηλεπωλήσεις και αυτός αποφάσισε να τις ακολουθήσει κατά γράμμα;
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι φίλος μου. Εγώ τους φίλους μου τους αγαπώ και όταν είναι πεσμένοι, όχι μόνο όταν είναι όρθιοι. Πράγματι, ήρθε στο γραφείο και μου ζήτησε τις συμβουλές μου για τις τηλεπωλήσεις, του είπα να είναι ο εαυτός του γατί ο πελάτης-τηλεθεατής στην πραγματικότητα εμπιστεύεται αυτόν που βλέπει. Και βλέπω ότι τα πάει πάρα πολύ καλά και είμαι χαρούμενος για αυτό.
Φαινόμενα bullying στη Βουλή υπάρχουν;
Νομίζω ότι η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένα φαινόμενο bullying από μόνη της. Κάνει bullying σε όλο το Κοινοβούλιο.
Πως βλέπετε να εξελίσσεται η… «φιλία σας» (κατά τα δικά του λεγόμενα) με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη;
Είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος και σίγουρα πάρα πολύ έξυπνος, και εμένα αυτοί οι άνθρωποι μου αρέσουν.  Φοβάμαι ότι δεν κάνει για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών πρώτον, γιατί είναι αρκετά νάρκισσος,  ίσως περισσότερο απ’ ότι πρέπει – όλοι στην πολιτική είμαστε νάρκισσοι αλλά αυτός περισσότερο απ΄ ότι πρέπει- και δεύτερον, γιατί του αρέσει περισσότερο το show και λιγότερο η πραγματική δουλειά. Το Υπουργείο Οικονομικών, να ξέρετε, έχει πολλή δουλειά η οποία δεν έχει καθόλου χάρη.
Τι περιλαμβάνει ένα 24ωρο του Άδωνι Γεωργιάδη; Θεωρείτε τον εαυτό σας έναν… καθημερινό Έλληνα;
Περιλαμβάνει συνήθως κάποιες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρουσιάσεις το πρωί, ραντεβού στο γραφείο, ενημέρωση από τον Τύπο, το Διαδίκτυο, προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων πολιτών, σύνταξη κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, μελέτη στα νομοσχέδια, την τηλεοπτική μου εκπομπή στο «Kontra» για τα βιβλία, ολομέλεια της Βουλής όταν έχουμε Βουλή και υποχρεώσεις κοινωνικές, αν υπάρχουν, το βράδυ.  Ναι, είμαι ένας καθημερινός Έλληνας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.