, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πιθανό Eurogroup για την Ελλάδα την Μεγάλη Τετάρτη

Resizer (3)
Την ώρα που ο ξένος τύπος «χτυπά» την ελληνική κυβέρνηση με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις που παρουσίασε στους εταίρους, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων τόνισε ότι οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές και βρίσκονται σε εξέλιξη από την προηγούμενη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Brussels Group, αλλά, όπως σημείωσε, «δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε συμφωνία και για τον λόγο αυτόν οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων».
Στόχος όλων αυτών των διαβουλεύσεων είναι να διασφαλιστεί ότι αυτός ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων είναι αξιόπιστος και ολοκληρωμένος, δήλωσε ο κ. Σχοινάς. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες των συζητήσεων, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, «ίσως υπάρξει τηλεδιάσκεψη πριν το (Καθολικό) Πάσχα» .
Στο ερώτημα αν υπάρχει κάποια προθεσμία για αυτή την εβδομάδα όσον αφορά την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο κ.Σχοινάς ξεκαθάρισε πως «η Κομισιόν δεν μιλά για την ομάδα εργασίας του Eurogroup. Θα τοποθετηθούν οι ίδιοι».
«Πιθανότατα θα υπάρξει μια τηλεδιάσκεψη πριν από το Καθολικό Πάσχα (που είναι αυτήν την Κυριακή) και στην συνέχεια μια τακτική συνάντηση προγραμματισμένη για τις 8 Απριλίου (δηλαδή Μεγάλη Τετάρτη). Αλλά δεν είναι η Κομισιόν που αποφασίζει αλλά το Euro Working Group» τόνισε.
Τέλος, ο Μ.Σχοινάς επανέλαβε ότι αρμόδιο όργανο για την εκταμίευση των δόσεων είναι το Eurogroup, σε συνέχεια προπαρασκευαστικών συζητήσεων στο επίπεδο Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης.
Πηγή Reuters

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.