, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δημόσιες τουαλέτες & ουρολοίμωξη: Το λάθος που όλοι κάνουμε

toualetes
Για τους περισσότερους από εμάς, οι δημόσιες τουαλέτες είναι συνώνυμες με τα μικρόβια. Τι κάνουμε όμως όταν η ανάγκη μας σπρώχνει να χρησιμοποιήσουμε μια κοινόχρηστη τουαλέτα;
Αρχικά βάζουμε τη βιολογική μας ανάγκη πάνω από τη φοβία μας για τα μικρόβια και επίσης προσέχουμε να μην κάνουμε το παρακάτω συχνότατο λάθος.
Για να αποφύγουμε την άμεση επαφή με τη λεκάνη, συχνά σκύβουμε επάνω από αυτή και προσπαθούμε να ισορροπήσουμε. Η πρακτική αυτή στην πραγματικότητα αυξάνει τον κίνδυνο ουρολοίμωξης.
Όταν κάνουμε βαθύ κάθισμα, συσπώνται οι μύες της λεκάνης και σφίγγουν γύρω από την ουρήθρα. Έτσι, είναι πιο δύσκολο να αδειάσει εντελώς η κύστη. Όταν οι μύες της λεκάνης είναι χαλαροί, η ροή των ούρων είναι μεγαλύτερη και μαζί με τα ούρα απομακρύνονται αποτελεσματικότερα και τα βακτήρια που προκαλούν την ουρολοίμωξη.
Εάν –ιδανικά– στην τουαλέτα υπάρχει το ειδικό χάρτινο κάλυμμα, χρησιμοποιήστε το για να αποφύγετε την άμεση επαφή με τη λεκάνη, αλλιώς απλώστε μια γενναία δόση χαρτί τουαλέτας επάνω στη λεκάνη.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.