, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το ΠΑΣΟΚ, ο νέος αρχηγός, το δίευρω και ο… Σκανδαλίδης!

PASOK11
Μπορεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος να αποφάσισε να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τους δελφίνους να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους, στην Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει… τρικυμία εν κρανίω. Τόσο για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσο και για το εάν θα υπάρξει νέος ή μεταβατικός πρόεδρος.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δέχεται εισηγήσεις ο νέος πρόεδρος που θα προκύψει στο κόμμα να προκύψει από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και όχι από την «πράσινη» βάση παρότι έχει ξεκινήσει να δημιουργείται νέο μητρώο.
Οι υπερασπιστές αυτής της πρότασης ισχυρίζονται πως θα πρέπει να προκύψει ένας μεταβατικός πρόεδρος, προτείνουν μάλιστα για τη θέση τον Κώστα Σκανδαλίδη και το ερχόμενο φθινόπωρο να διεξαχθεί συνέδριο για την Κεντροαριστερά, οπότε και θα εκλεγεί ο άνθρωπος που θα τεθεί επικεφαλής της νέας παράταξης. Προβληματισμοί υπάρχουν και για τον… οβολό που θα πρέπει να καταθέσουν όσοι εγγραφούν στο νέο αυτό μητρώο αφού το κλασσικό… δίευρω που πλήρωναν οι «σύντροφοι» όταν ψήφιζαν σε εσωκομματικές κάλπες είναι δύσκολο να επιβληθεί λόγω… νέου νόμου!
Βαγγέλης Στολάκης

#Tags: ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.