, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Bροχοπτώσεις, κατολισθήσεις και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα

εκτακτα καιρικα φαινομενα_1
Διακοπές κυκλοφορίας θα σημειωθούν σε πολλά μέρη της Ελλάδας, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Η ανακοίνωση σχετικά με τα σημεία όπου θα διακοπεί η κυκλοφορία είναι τα εξής:
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δ.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η σιδηροδρομική συγκοινωνία Θεσσαλονίκης – Ειδομένης στο Δ.Δ. Γέφυρας, διεκόπη λόγω εκτροχιασμού εμπορικής αμαξοστοιχίας. Πιθανή αιτία του εκτροχιασμού θεωρείται η φθορά της σιδηροδρομικής γραμμής, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
[Το σημείο θα παραμείνει κλειστό, επί μακρόν χρονικό διάστημα]
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ
Λόγω υπερχείλισης υδάτων του ποταμού Λίσσου, διεκόπησαν οι διαβάσεις στις περιοχές Ποντικόρεμα, Έβρενος – Ιάσιο, Αετοκορυφή – Διώνη, Σκαλώματος – Δοκού, Κάλχα – Γρατίνης, Οικ. Κομψάτου – Μωσαϊκού, Μεσοχωριού και Αγ. Μαρίνας Ιμέρου.
Λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, μεταξύ των οικισμών Καλλυντηρίου και Οργάνης, διεκόπη η κυκλοφορία.
[Το σημείο θα παραμείνει κλειστό, επί μακρόν χρονικό διάστημα]
Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Η σιδηροδρομική συγκοινωνία από όρια Αλεξανδρούπολης έως Ορμένιο, διεκόπη λόγω υπερκάλυψης των γραμμών του ΟΣΕ, από όγκο υδάτων. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης από συνεργεία του ΟΣΕ.
[Το σημείο θα παραμείνει κλειστό, επί μακρόν χρονικό διάστημα]
Οι στάθμες υδάτων στους ποταμούς της περιοχής Δ.Α. Ορεστιάδας είναι την 18:00 της 01-04-2015:
o Περιοχή Ορμενίου Ορεστιάδας, 617 m3/sec (αυξημένη ροή με πτωτική τάση).
o Περιοχή Βύσσας Ορεστιάδας (σημείο ένωσης υδάτινων μαζών: Έβρου, Άρδα και Tunca) 1.211 m3/sec (αυξημένη ροή με πτωτική τάση).
o Ύψος στάθμης υδάτων Ερυθροποτάμου (παραπόταμος Έβρου) στην περιοχή Διδυμοτείχου 5 μ. (όριο συναγερμού 6,80 μ.).
o Εισροή υδάτων από Βουλγαρία μέσω του Άρδα (φράγμα Κυπρίνου Ορεστιάδας), 292 m3/sec (αυξημένη ροή με πτωτική τάση).
o Ύψος στάθμης υδάτων ποταμού Έβρου στην περιοχή Πυθίου Διδυμοτείχου 5,77 μ. (όριο συναγερμού 5,70 μ.). Τελευταία ενημέρωση 06:15 ώρα της ιδίας.
Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι. Μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ένθεν και ένθεν του Έβρου και του Άρδα, έχουν κατακλυστεί από ύδατα. Όλοι οι κάτοικοι των χωριών πλησίον του Άρδα και του Έβρου, έχουν ενημερωθεί για την επικρατούσα κατάσταση.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ. Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Λόγω υπερχείλισης ρέματος, διεκόπη η κυκλοφορία στις παράπλευρες οδούς της Ν.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών, στο 55ο χλμ., εκατέρωθεν, στο ρεύμα προς Ν. Μουδανιά και στο ρεύμα προς Θεσ/νίκη.
[Το σημείο θα παραμείνει κλειστό, επί μακρόν χρονικό διάστημα]
Δ. Α. ΣΕΡΡΩΝ
Λόγω έντονης βροχόπτωσης, σημειώθηκε κατολίσθηση από χώματα και βράχους, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων στο 3ο χλμ. της Επ. Ο. Πρώτης – Ι. Μ. Αναλήψεως Σωτήρος, να διεξάγεται από το ένα (1) ρεύμα κυκλοφορίας.
Από 21:00 ώρα της 30-03-2015 και μέχρι νεωτέρας, διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή Λυγαριά Σερρών.
Εξαιτίας της συνεχούς και αδιάλειπτης νεροποντής που εκδηλώθηκε το τελευταίο 48ωρο στην περιφέρεια της Δ.Α. Σερρών και της σταδιακά αυξανόμενης υδατοροής από την απελευθέρωση των υδάτων από το φράγμα της λίμνης Κερκίνης, παρουσιάστηκαν προβλήματα στην υδάτινη στάθμη του ποταμού Στρυμόνα, με αποτέλεσμα την περαιτέρω υπερχείλισή του σε αγροτικές εκτάσεις των περιοχών των τοπικών κοινοτήτων: α) Δραβήσκου, Δήμητρας, Μαυρολόφου, Μυρίνης, Μύρκινου, Μεσοράχης, Θολού, Νέας Πέτρας του Δήμου Ν. Ζίχνης, β) Ιβήρων, Αχινού του Δήμου Βισαλτίας και γ) Παραλίμνιο, Πεθιλινό, Βαλτοτόπι, Ψυχικό του Δήμου Εμ. Παππά. Υδατοσκεπή (πλημμυρισμένα) αγροτεμάχια, από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ανέρχονται συνολικά σε (75.000) περίπου στρέμματα.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.A. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ., διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω κατολίσθησης, στο 20οχλμ.
[Το σημείο θα παραμείνει κλειστό, επί μακρόν χρονικό διάστημα]
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ.A. ΛΑΡΙΣΑΣ
Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Τιταρήσιου, στο 3ο χλμ. της Επ. Ο. Αμπελώνα – Δελερίων, η κυκλοφορία διεκόπη και διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.
[Το σημείο θα παραμείνει κλειστό, επί μακρόν χρονικό διάστημα]
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δ.A. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Επ. Ο. Ποταμιάς – Λιαντίνας, στο 2ο χλμ., λόγω καθίζησης οδοστρώματος, διεκόπη η κυκλοφορία και διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.
[Το σημείο θα παραμείνει κλειστό, επί μακρόν χρονικό διάστημα]
Β’ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.A. ΠΕΛΛΑΣ
Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ Βόρρας, από 11ο έως 25οχλμ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.