, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δικάζεται για διαφθορά ο Μενέντεζ

US-POLITICS-SENATE-IMMIGRATION

Κατηγορίες περί διαφθοράς απαγγέλθηκαν στον Αμερικανό Δημοκρατικό γερουσιαστή του ΝιουΤζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ανακοίνωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
«Δεχόταν δώρα»
Ο Μενέντεζ, 61 ετών, παραπέμφθηκε μαζί με τον οφθαλμίατρο της Φλόριντα, Δρ. Σάλομον Μέλγεν, για να δικαστεί αντιμετωπίζοντας μία κατηγορία για συνωμοσία, επτά για δωροδοκία και τρεις για απάτη υπηρεσιών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προσθέτοντας ότι ο γερουσιαστής κατηγορείται επίσης για πλήθος ψευδών δηλώσεων.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, αναφέρεται ότι ο Μενέντεζ «φέρεται να δεχόταν δώρα από τον Μέλγκεν, σε αντάλλαγμα για την κατάχρηση της εξουσίας του προς όφελος οικονομικών και προσωπικών συμφερόντων του οφθαλμίατρου».
Ο Μενέντεζ, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.
«Όπως έχουμε ήδη δηλώσει, πιστεύουμε ότι οι ενέργειες του γερουσιαστή ήταν, στο σύνολό τους, νόμιμες και σωστές και τα στοιχεία θα το επιβεβαιώσουν αυτό», είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα η Τρίσια Ένραϊτ, υπεύθυνη επικοινωνίας του Μενέντεζ, ως απάντηση στις αναφορές ότι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς επρόκειτο να απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον του γερουσιαστή.
 
 
Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.