, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένα πάρκο στην οροφή των νέων γραφείων του Facebook! (ΦΩΤΟ)

Το Facebook μετακόμισε μόλις στα νέα του γραφεία, στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έσπευσε να δημοσιεύσει στον λογαριασμό του μια αεροφωτογραφία, εξηγώντας παράλληλα το πώς και το γιατί πίσω από τον σχεδιασμό τους.
«Ο στόχος ήταν να δημιουργήσουμε τον ιδανικό χώρο συνεργασίας για τις ομάδες των μηχανικών μας. Θέλαμε ο χώρο να δημιουργεί την ίδια αίσθηση της κοινότητας και της σύνδεσης μεταξύ των ομάδων μας, όπως αυτή που θέλουμε να προσφέρουμε με τις υπηρεσίες μας σε όλο τον κόσμο. Για να το κάνουμε αυτό, σχεδιάσαμε τον μεγαλύτερο ενιαίο χώρο εργασίας στον κόσμο. Μια αίθουσα που χωρά χιλιάδες ανθρώπους. Έχει πολλούς ελεύθερους χώρους, όπου οι άνθρωποι μπορούν να εργαστούν μαζί και είναι εύκολο να μετακινούνται και να συνεργάζονται με τον καθένα. Στην οροφή υπάρχει ένα πάρκο 36.421 τετραγωνικών μέτρων, με διαδρομές για περπάτημα και πολλούς χώρους για να καθίσεις και να εργαστείς», όπως περιγράφει ο CEO του Facebook.

Mesa sto keimeno 6

Υποστηρίζει ότι το νέο κτίριο είναι αρκετά απλό και καθόλου φανταχτερό… «Αυτό έγινε επίτηδες. Θέλαμε ο χώρος μας να μοιάζει με ένα έργο που εξελίσσεται. Μπαίνοντας στα κτίρια μας, θέλουμε να νιώθετε πόσα πολλά απομένουν ακόμα και πρέπει να γίνουν, στην αποστολή μας να συνδέσουμε τον κόσμο».
Καταλήγει δε με την υπόσχεση ότι θα μοιραστεί περισσότερες φωτογραφίες και ιστορίες για το νέο κτίριο μόλις τελειώσει το ξεπακετάρισμα, δημοσιεύοντας ένα καρέ κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από την «πράσινη οροφή».

Mesa sto keimeno 1

Το νέο αρχηγείο του Facebook είναι δημιούργημα του διάσημου 86χρονου Καναδού αρχιτέκτονα Φρανκ Τζέχρι. Η συνολική έκταση των γραφείων αγγίζει τα 40.000 τετραγωνικά μέτρα. Απέσπασε την ανώτερη πιστοποίηση για τη φιλικότητά του προς το περιβάλλον και τους εργαζόμενους σε αυτό. Πρόσφατα το Facebook ξόδεψε 400 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μια λίγο μεγαλύτερη έκταση ακριβώς απέναντι από το νέο οικοδόμημα.
Μια ημέρα πριν από τη μετακόμιση, το Facebook επέτρεψε σε κάποιους επιλεγμένους φωτογράφους-χρήστες του Instagram (το οποίο του ανήκει επίσης) να μπουν στο νέο κτίριο και να δημοσιεύσουν στους λογαριασμούς τους εικόνες από το εσωτερικό του.

Mesa sto keimeno 5

Mesa sto keimeno 3

Mesa sto keimeno 4

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.