, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προβάδισμα ο Μίλιμπαντ έναντι του Κάμερον

ImageHandler (2)

Με το 25% των προτιμήσεων του κοινού ο Εντ Μίλιμπαντ ήταν αυτός που ξεχώρισε έστω και με μικρή διαφορά στο πρώτο ντιμπέιτ όλων των υποψηφίων των εκλογών στη Βρετανία.
Ακολουθεί πάντως πολύ κοντά, με 24% ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Η δημοσκόπηση αυτή έγινε για λογαριασμό του Guardian ενώ σε άλλη που διενεργήθηκε για το ITV, το κανάλι που μετέδωσε και το ντιμπέιτ, πρωτιά πήραν ο Μίλιμπαντ και ο Νάιτζελ Φάρατζ.
Στην ίδια πάντως δημοσκόπηση και στην ερώτηση ποιος από τους υποψήφιους είναι καταλληλότερος ηγέτης για τους Βρετανούς, η πλειοψηφία απάντησε υπέρ του Ντέιβιντ Κάμερον.
Το ντιμπέιτ διήρκεσε δύο ώρες και ήταν επεισοδιακό, με τον Νάιτζελ Φάρατζ να χάνει την ψυχραιμία του σε κάποια από τις απαντήσεις του, αλλά και μια γυναίκα από το κοινό να κάνει επίθεση στον Κάμερον, όταν εκείνος αναφέρθηκε στους Βρετανούς στρατιώτες.
«Πως μπορείτε να μιλάτε για τους στρατιώτες όταν υπάρχουν άνθρωποι που υπηρέτησαν και αυτή τη στιγμή είναι άνεργοι;», φώναξε η γυναίκα.
Ο Κάμερον της απάντησε πως πρέπει όλοι να κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν τους συγκεκριμένους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα, να δίνουν ότι μπορούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που έχουν στηθεί για τέτοιες περιπτώσεις.
Το ντιμπέιτ πάντως είχε την τιμητική του στα social media, καθώς συγκέντρωσε 1,4 εκατομμύρια tweets.
 
 
Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.