, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επίθεση από χάκερ τζιχαντιστές δέχθηκε το TV5 Monde

tv5monde708-660x298 (1)

Θύμα επίθεσης από χάκερ που ισχυρίζονται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους έπεσε το γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο «TV5 Monde».
Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο του καναλιού Ιβ Μπιγκό, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το περιστατικό συνέβη στις 22:00 το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, Η ηλεκτρονική επίθεση που παρέλυσε το μεγάλο γαλικό δίκτυο, ξεκίνησε στις 10 το βράδυ (23:00 ώρα Ελλάδας). Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Δεν είμαστε πλέον σε θέση να μεταδώσουμε κάποιο από τα κανάλια μας. Οι ιστοτοποί μας και τα κοινωνικά μας δίκτυα δεν είναι υπό τον έλεγχό μας και εμφανίζουν όλα τα αιτήματα του Ισλαμικού Κράτους», είπε ο επικεφαλής του τηλεοπτικού δικτύου TV5 Monde. Tώρα πια το κανάλι ανέκτησε τον έλεγχο των κοινωνικών του δικτύων».
Το site και οι κεραίες του TV5 Monde δέχθηκαν πειρατική επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ο Ετιέν Μπρακ ο οποίος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το μήνυμα που είχαν γράψει οι τζιχαντιστές αυτοαποκαλούμενοι ως «στρατιώτες της Γαλλίας».
Στην επίσημη σελίδα του TV5 Monde στο Facebook, oι τζιχαντιστές παραφράζονται το πρώτο ενικό του ρήματος «είμαι», Je suis, έγραψαν: Je su-isis, δηλαδή, «είμαι ISIS».
 
 
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.