, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φτιάξε διακοσμητικά κεριά με τις λαμπάδες του Πάσχα!

candles.jpg2.jpg2
Η Ανάσταση έγινε και φέτος και οι λαμπάδες μας εκπλήρωσαν την αποστολή τους. Τώρα που δεν έχουν πλέον άλλη χρήση δείτε πως θα τις μετατρέψετε σε ένα όμορφο κερί.
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τις λαμπάδες που χρησιμοποιήθηκαν, ένα παλιό τηγάνι στο οποίο θα τις βράσετε, μια όμορφη κούπα στην οποία θα βάλετε το καινούργιο κερί σας, ένα φυτίλι, λίγη παραφίνη κι ένα μολύβι.
Ξεκινήστε κόβοντας τα κεριά σας σε κομμάτια και βάζοντας τα κομμάτια στο τηγάνι. Ανάψτε το μάτι και αρχίστε να ανακατεύετε τα κομμάτια μέχρι να λιώσουν εντελώς.
Ρίξτε μερικές σταγόνες παραφίνης στον πάτο της κούπας και κολλήστε πάνω σε αυτήν το φυτίλι. Πάρτε το μολύβι και βάλτε το οριζοντίως πάνω στην κούπα. Τυλίξτε γύρω από αυτό την άκρη του φυτιλιού. Αυτό το κάνετε για να μην χαθεί το φυτίλι σας μέσα στο λιωμένο κερί.
Ρίξτε το λιωμένο κερί μέσα στην κούπα και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς. Για καλό και για κακό μπορείτε να το αφήσετε ένα ολόκληρο βράδυ.
DIY-candleΤην επόμενη μέρα λύστε το φυτίλι από το μολύβι και κόψτε το έτσι ώστε να μην εξέχει πολύ.
Αν δεν θέλετε να αφήσετε το κερί μέσα στην κούπα μπορείτε να τη βάλετε για 5-10 λεπτά στην κατάψυξη και το κερί σας θα βγει εύκολα.
Μπορείτε να διακοσμήσετε το κερί σας με glitter, λουλούδια ή ό,τι άλλο θέλετε.
candles2
spirossoulis

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.