, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ελένη Λαζάρου: Η δημοσιογράφος που έγινε viral με το μωρό στην αγκαλιά(φωτο)

Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, μπαίνει στο γραφείο της και μία δημοσιογράφος σπεύδει για να της πάρει δήλωση. Στο ένα χέρι κρατά το μικρόφωνο και με το άλλο κρατά στην αγκαλιά το μονάκριβο παιδί της. Το στιγμιότυπο ανεβαίνει στα social media και μετά από λίγο γίνεται viral.
Πρωταγωνίστρια του τρυφερού στιγμιότυπου είναι η Ελένη Λαζάρου, μία από τις πιο μάχιμες δημοσιογράφους του Μega, η οποία πριν από ενάμιση χρόνο περίπου έφερε στον κόσμο τον μικρό Αναστάση.

Νέα μητέρα, σύζυγος και σκληρά εργαζόμενη γυναίκα, μίλησε στο protothema.gr και απευθύνθηκε στις νέες μητέρες που εργάζονται σκληρά, λέγοντας «να μην το βάζουν κάτω. Να μην κλείνονται στο σπίτι και να μην λένε ότι το παιδί τους εμποδίζει να κάνουν πράγματα που αγαπάνε».
Διαβάστε τη συνέντευξη  
– Ποια είναι η ιστορία της φωτογραφίας που έγινε viral και σας δείχνει εν ώρα εργασίας μαζί με το παιδάκι σας
Χθες έτυχε να έχω ρεπορτάζ  νωρίς το πρωί-νωρίτερα από την ώρα που έρχεται καθημερινά η κυρία που κρατάει τον μικρό Αναστάση -οπότε για να μαι εγκαίρως στο θέμα σκέφτηκα να τον πάρω μαζί μου,  χωρίς να το πω καν στη δουλειά μου. Και ενώ τον είχα αγκαλιά πέρασε η υπουργός, οπότε της έκανα συνέντευξη. Δεν είχα ιδέα ότι αυτό θα αποτυπωνόταν στην φωτογραφία. Στο ρεπορτάζ που ήταν στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας όλοι κοιτούσαν το μωρό με έκπληξη αλλά και χαρά, μάλιστα πολλοί προθυμοποιήθηκαν να κάνουν και baby sitting για να παρακολουθήσω το ρεπορτάζ. Μία καλή συνάδελφος του έδωσε παιχνίδια του γιου της που είχε μαζί της, ενώ μία άλλη υπάλληλος της Ένωσης του έβαλε να δει τα “Ζουζούνια” στον υπολογιστή της. Ακόμη και η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπούλου το σχολίασε και μου είπε: “Πολύ μου αρέσει που πήρες μαζί σου το μωρό σου!”

– Ο σύζυγός σας πώς το σχολίασε;
Ο πατέρας του Αναστάση ζει το μεγαλύτερο διάστημα στη Θεσσαλονίκη επειδή εργάζεται εκεί. Του είχα πει το πρωί ότι δεν είχα που να τον αφήσω και ότι θα τον έπαιρνα μαζί μου. Αιφνιδιάστηκε όταν είδε τη φωτογραφία και γέλασε. Είπε “πήρε συνέντευξη και από την Χριστοδουλοπούλου ο Αναστάσης”.
– Έχετε ξαναπάρει το παιδί σας μαζί εν ώρα εργασίας;
Ναι, έχει τύχει επειδή ο πατέρας του παιδιού τις περισσότερες μέρες του μήνα είναι μακριά και τόσο οι δικοί μου γονείς όσο και οι δικοί του ζουν στις Σέρρες. Όχι όμως έξω, αλλά στο γραφείο. Στο κανάλι τον ξέρουν όλοι και αν δεν τον πάω για κάποιες μέρες τον αναζητούν και μου ζητούν να τον πάω. Όλοι τον αντιμετωπίζουν με αγάπη και με αντιμετωπίζουν με κατανόηση. Όταν είδαν την φωτογραφία στο Διαδίκτυο μου είπαν: “Γιατί δεν μας το είπες ότι δεν μπορούσες να πας, ώστε να στέλναμε κάποιον άλλον;”.

– Περιμένατε ότι θα πάρει τέτοια διάσταση και θα αναπαραχθεί από αρκετά sites;
Φυσικά και δεν το περίμενα. Επειδή έχω συνηθίσει να κάνω τα πάντα με το μωρό, εμένα μου φάνηκε πολύ φυσιολογικό αυτό που έγινε. Φαντάζομαι πως πολλές μαμάδες έχει τύχει να πάρουν τα παιδιά τους κάποια στιγμή στη δουλειά τους. Απλά είναι η φύση της δουλειάς μας τέτοια, και αποτυπώθηκε και σε φωτογραφία, γι’ αυτό έκανε αίσθηση.
– Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στις νεαρές εργαζόμενες μητέρες;
Να μην το βάζουν κάτω. Να μην κλείνονται στο σπίτι και να μην λένε ότι το παιδί τους εμποδίζει να κάνουν πράγματα που αγαπάνε.  Εγώ κάνω όσα έκανα πριν γεννήσω και ακόμα παραπάνω. Δουλεύω σε μία απαιτητική δουλειά, σπουδάζω στο ανοιχτό πανεπιστήμιο, γυμνάζομαι, ετοιμάζω ένα ιντερνετικό project και πολλά άλλα. Αν υπάρχει θετική διάθεση και καλή θέληση όλα γίνονται με έναν μαγικό τρόπο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.